Kdaj je zadnji čas za pošiljanje novoletnih daril, da bo paket pravočasno dostavljen?

novoletna darila1

V sodobnem poslovnem svetu je že skoraj povsod prišlo v navado, da si podjetja, ki poslovno sodelujejo pošiljajo novoletna darila. Ravno tako ni redka praksa, ko pošljejo kakšno manjšo pozornost svojim zvestim kupcem. Vendar je tako kot pri obdarovanju za zasebne namene tudi tu potrebno nameniti posebno pozornost na izbiro, pa tudi na to, kako boste izbrane osebe obdarovali.

Najpogostejša in najbolj klasična novoletna darila za stranke so tako pisala, rokovniki, notesniki, namizni in stenski koledarji. Vendar se večkrat med njimi tudi znajdejo različni okrasni izdelki, kot so božična drevesa in okraski, ki so lahko unikatni oziroma je nanje natisnjen lahko tudi logotip ali slogan podjetja. Ne glede na njihovo vrsto in velikost pa je potrebno tudi posebej pazljivo načrtovati, kdaj jih odposlati, da pravočasno prispejo.

novoletna darila2 (1)

Pri pripravi pošiljke bodite pozorni na embalažo

V današnji družbi skoraj ni izdelka, ki bi se prodajal na trgu brez premišljeno zasnovane in izdelane embalaže. Embalaža ima številne funkcije, med katerimi je zaščita zagotovo na prvem mestu. Ravno tako pa je njen namen promocija oziroma prodaja, a obenem je še posebej v moderni družbi zaželeno, da je ekološka oziroma prijazna okolju.

Z njo običajno podjetje privabi pozornost kupca, kar igra pomembno vlogo pri kasnejši prodaji določenega izdelka. Najpogostejša in najbolj uporabna je kartonska embalaža, saj zaradi svojih lastnosti omogoča številne grafične rešitve. Tako so novoletna darila v kartonski škatli ne le dobro zaščitena, temveč že zunanjost zavitega izdelka razkrije ime podjetja, ki je izdelek izdelalo. Poleg tega je kartonska embalaža ena od najbolj ekoloških v zadnjem času, zato ima iz tega stališča veliko prednost pred konkurenčnimi embalažnimi materiali.

novoletna darila (1)

Če je izdelek že v kartonski škatli, zelo pogosto pri večjih pošiljkah dodatno zavijanje z namenom pošiljanja po navadni pošti sploh ni potrebno, saj lahko že na prvotni embalaži pošte in dostavne službe dodajo svoje označbe oziroma nalepke z vsemi potrebnimi podatki, in pošiljka je tako že ustrezno pripravljena za pošiljanje.

novoletna darila.p2

Večja novoletna darila za stranke

Med te zagotovo spadajo božična drevesca, še posebej umetna božična drevesca v mini izvedbi, ki so najbolj primerna za pošiljanje po pošti. Ta najpogosteje ne merijo v višino več kot pol metra, obseg pa je manjši od 30 centimetrov. Pri tem velja omeniti, da pri pošiljanju upoštevajte tudi težo izdelka, saj je največja možna teža paketa za pošiljanje po pošti 30 kg.

Pri pošiljanju paketov večjih dimenzij morate poskrbeti, da je paket poslan v dobro zaprti kartonski škatli. Lahko pa tudi uporabite zaboj oziroma kakšen drug ovoj, ki pa naj bo primeren glede na samo občutljivost vsebine paketa, kot tudi glede na njegovo obliko, težo in velikost. Zavit mora biti tako, da zagotavlja popolno varnost celotne vsebine poslanega paketa, ter prepreči možnost morebitne poškodbe oziroma okvare. Pazite tudi, da je notranjost pošiljke dobro zaščitena, tako da se poslani izdelek oziroma izdelki znotraj paketa ne premikajo in so dobro zatesnjeni. Ko je pošiljka ustrezno pripravljena, nanjo na primerno mesto čitljivo napišite ime oziroma naziv naslovnika in pošiljatelja ter naslov. Priporočljivo pa je tudi, da navedete tudi telefonsko številko naslovnika.

novoletna darila

V decembrskih dneh pohitite s pošiljanjem

Kljub temu, da se z vsakim letom število poslanih pošiljk po navadni pošti zmanjšuje, pa je vseeno v decembrskih dneh na poštah še vedno opaziti povečan obseg dela, saj se vse več ljudi prav v zadnjem trenutku odloča pošiljati novoletna darila, voščilnice in razglednice.

Zato je priporočljivo, da svoje pakete in pisma oddate pravočasno, da ne bodo do naslovnikov prispela prepozno. Vse pošiljke, ki jih oddate na pošti, bodo poslane najkasneje v treh delovnih dneh od dneva, ko ste jih oddali v prenos, kar je tudi znotraj zakonsko predpisanega roka. Če želite poslati pošiljko do božičnih praznikov in pošiljate paket znotraj Slovenije, naj bo ta oddan vsaj do 19. decembra, kar velja tako za pisma, torej voščilnice in razglednice kot tudi za pakete.