Koencim Q10 za boljše zdravje in počutje

koencim q10

Človeško telo se z leti začne spreminjati in čeprav je vedno najboljši pristop zdrav način življenja brez posebnih dodatkov, včasih telo tega enostavne ne zmore več in potrebuje nekaj pomoči. Ena od sestavin, ki jih telesu lahko začne primanjkovati, je koencim Q10. Je zanimiva sestavina, ki pa ni samoumevna in je potrebno skrbeti za njeno vsebnost v telesu. Starejši kot postajamo, bolj ga potrebujemo, še posebej pa je koencim Q10 pomemben po štiridesetem letu starosti, ko ga telesu začne primanjkovati in bo zato hvaležno, če ga spodbudimo z dodatnim vnosom te sestavine. Za vas ga ima tudi Hiša zdravja.

V kakšnih oblikah in količinah lahko najdemo koencim Q10 na trgu?

Najpogostejša oblika, v kateri lahko dobimo koencim Q10, so kapsule. Različni prodajalci bodo seveda ponujali različne velikosti in količine, skupno vsakemu pakiranju pa bo, da bo navedena tako teža v miligramih kot tudi število kapsul v posameznem pakiranju. Tako boste lahko koencim Q10 dobili po 30, 50 ali celo 100 gramov, kar bo naneslo 60 kapsul oziroma ustrezno večjo količino glede na samo težo. Tudi tukaj velja, da bo večje pakiranje običajno ugodnejše glede na ceno na posamezno kapsulo in tu vam lahko pomaga Hiša zdravja. Če pa nameravate uživati manjše količine tega dodatka, pa boste morda razmislili o manjšem pakiranju, ki bo sicer dražje glede na ceno na kapsulo, a bo končna nakupna cena tisti trenutek nekoliko nižja.

In kako mi bodo te kapsule pomagale glede mojega zdravja in počutja?

Z leti se zares marsikaj spremeni v telesu, koencim Q10 pa bo vplival predvsem na delovanje srca, saj se tam nahaja v največjih koncentracijah. Čeprav je to le spojina in ni »pravi« vitamin, ima podobno poslanstvo in delovanje, zato ima koencim Q10 kot dodatek k prehrani vsekakor pomembno vlogo in bo pomembno vplival na delovanje vašega srca, telesa, kot tudi na vašo dobrobit in splošno počutje. Zato z uživanjem koencima Q10 zares ne boste brcnili v prazno.