Magnezij je bistven za življenje

malinca-magnezij

Na policah v trgovini je mogoče najti veliko izdelkov, ki obljubljajo bolj zdravo življenje. Na embalaži se vrsti cela vrsta trditev o tem, kako kakovostna so. Pa lahko verjamete vsem tem zagotovilom? Ne verjemite, da je vsaka super hrana res super. Prav tako ne mislite, da je vsak magnezij to, kar potrebuje vaše telo. Ko se boste bolj poglobili v to temo, boste spoznali več oblik. Najpogosteje boste naleteli na magnezij, ki je v obliki citrata in klorida. To, da je četrti najpogostejši mineral v telesu, pove veliko. Dejstvo je dokaz, kako potrebujete magnezij v dovolj velikih količinah. Sodeluje pri več kot tristo metaboličnih reakcijah, ki so ključnega pomena za življenje.

Magnezij na voljo v različnih oblikah

Določeni posamezniki ga potrebujejo več. S hrano ni vedno mogoče dobiti vseh oziroma dovolj hranilnih snovi. Mineral magnezij naj bi pomagal tudi pri sladkorni bolezni in težavah s srcem. Seveda se ne ustavi tukaj. Izboljšal naj bi tudi duševne probleme. Boj z motnjami v razpoloženju bo zdaj z vai bil magnezij. Dobite ga lahko z uživanjem listnate zelenjave, stročnic, oreščkov in semen. Ker ga le z zelenjavo ne boste vnesli dovolj, potrebujete prehransko dopolnilo. Obstaja več vrst, kar otežuje vašo odločitev. Najti morate najbolj ustreznega zase. Organizem bo lahko najbolj absorbiral magnezijev citrat. Klorid je v primerjavi z njim slabša možnost. Pri nekaterih osebah namreč lahko deluje odvajalno.

Magnezij, ki ni sladkan in ne vsebuje polnil

Osebe, ki jih muči zaprtje, bodo tega morda pozdravili z veseljem. Najpogosteje dobite magnezij v kapsulah. V trgovinah, ki niso specializirane, boste našli šumeče tablete. Te vsebujejo tudi sladkor in druge snovi. Boljša odločitev je, da preverite, kateri je na voljo brez sladkorja in drugih dodatkov, ki ne pripomorejo k boljšemu počutju. Izognite se takšnemu, ki bi vseboval laktozo ali gluten. Tako ga lahko jemljejo tudi osebe, ki ne tolerirajo teh alergenov. Svojemu organizmu privoščite magnezij, ki ga bo najlažje porabil. Nato pa se čudite, ko ugotovite, da ob rednem jemanju bolj uživate in izkoristite vsak dan.