Magnezij v kapsulah iz ekološke pridelave

magnezij malinca

Mineral magnezij je element, ki mora biti prisoten v človeškem telesu. V telo pa ga lahko vnesemo le s prehrano, ki vsebuje to pomembno snov. Pogosto se zgodi, da samo s prehrano ne moremo zadostiti dnevnim potrebam po tem hranilu, zato so na voljo prehranski dodatki, ki z rednim uživanjem preprečujejo številne zdravstvene zaplete.
Sto odstotno naraven magnezij Malinca spletna trgovina pridobiva iz ekološke pridelave, zato ima prehransko dopolnilo v kapsulah tudi ekološki certifikat. Posebnost je v tem, da je mineral pridobljen iz morske trave, ki velja za bogat vir te snovi. Poleg tega pa morska solata vsebuje tudi železo, vitamin C in B12 ter vlaknine in beljakovine.

Kako vemo, da potrebujemo magnezij v dodatku?

Pomanjkanje minerala se lahko odraža v številnih zapletih, ki jih lahko opazimo sami brez krvnih preiskav. Tako se lahko prične pojavljati nehoteno trzanje mišic ter krči v mišicah ali pa nepojasnjena utrujenost in izčrpanost, ki ne mine s počitkom. Če magnezij ni dovolj zastopan v telesu, se lahko soočamo tudi s sindromom nemirnih nog, predmenstrualnim sindromom ter migrenami in glavoboli.

Evropska agencija za varnost hrane je s preiskavami dokazala, da magnezij pomembno vpliva na uravnoteženje elektrolitov v telesu in sintetiziranje beljakovin skupaj z zdravo delitvijo celic. Tako mineral igra pomembno vlogo v delovanju živčnega sistema, mišic in pri presnavljanju. Hkrati zmanjšuje utrujenost in ohranja zdrave zobe in kosti.

Magnezij iz narave se dobro absorbira v telesu

Veliko prehranskih dopolnil na trgu vsebuje spojine minerala, ki so s pomočjo oksidov in karbonatov ustvarjeni umetno, zato se slabo absorbirajo in ne nudijo optimalne hranilne vrednosti. Na drugi strani pa se magnezij iz narave, ki je pridobljen iz morske trave, veže na organske spojine v telesu, zato ga telo lažje razgradi in uporabi.
Naravno prehransko dopolnilo magnezij Malinca spletna trgovina nudi v pakiranju s 60 kapsulami, pri čemer je izdelek primeren tudi za vegane, saj je pridobljen iz ekološko vzgojenih rastlinskih virov oziroma morske solate, prav tako pa ne vsebuje glutena, laktoze in sladkorjev.