Mobilni telefon s pravim sorazmerjem

Xiaomi2

Pri pametnih telefonih radi iščemo dobro razmerje med ceno in lastnostmi, ki jih nudijo. Eden takih je Xiaomi 11T PRO, ki je bil lansiran jeseni 2021 in o katerem si lahko več preberete na naslednji povezavi: https://www.a1.si/telefoni/xiaomi-11t-pro. Gre za zmogljivo napravo z vrsto karakteristikami, ki si jih ponavadi želimo pri dobrem telefonu. Za manj kot 700,00 EUR v prosti prodaji oziroma za dobrih 500,00 EUR z vezavo pri operaterjih dobimo veliko več od pričakovanega.

Xiaomi

Nekatere tehnične lastnosti Xiaomi 11T PRO

Če smo ljubitelji kakovostnih fotografskih posnetkov, nam bo ta model zagotovo všeč. Glavna kamera ima ločjivost 108 milijonov pik, sekundarna pa 16 milijonov pik. Ultraširoka ter telefoto kamera sta sicer precej skromnejši, vendar kljub temu nudita učinkovite rešitve. Ravno tako je snemanje videev v ločjivosti 8K lahko nadvse kakovostno. Barvna globina zaslona je 1 milijarda barv. Z 204 grami je rahlo težji v primerjavi s podobnimi modeli, z dimenzijo 164,10 mm po višini ter 76,90 mm po širini pa bomo imeli v rokah dovolj velik zaslon, ki nam ne bo izdatno obremenjeval oči. Ima senzorje pospeška, prstnih odtisov in bližine, žiroskop ter kompas. Senzor prstnih odtisov je po ocenah še posebej nadvse hiter.

Xiaomi

Prednosti Xiaomi 11T PRO

Baterija se pri Xiaomi 11T PRO izjemno hitro napolni, kar je v tem cenovnem razredu velika redkost. Če smo torej veliki porabniki, ki morajo nenehno polniti svoje naprave, je to zagotovo izbira za nas. Kljub razmeroma preprostemu dizajnu, ki je vseeno izboljšava predhodne verzije, je praktičen ter se ponaša z visoko efektivnostjo. Xiaomi 11T PRO odlikuje tudi odličen zvok – zvočnika znamke Harman Kardon sta pozicionirana v nasprotni smeri in ponujata izjemno zvočno izkušnjo. AI pomočnik za fotografiranje je zanesljiv pri določanju scenskih posebnosti. Z operacijskim sistemom Android 11 in MIUI 12.5 pa imamo na voljo tudi veliko možnosti za prilagajanje.