Moja MS: spletno mesto za vse obolele

skupna terapija

Po prejemu diagnoze multipla skleroza večino ljudi oblije znoj, saj gre za napredujočo in degenrativno obliko bolezni. V poplavi informacij na internetu je le težko najti verodostojne podatke, ki bi opisovali potek bolezni, nasvete … Spletno mesto Moja MS je bili ustanovljeno prav iz tega razloga: kot neke vrste spletno zbirališče za vse, ki jih ta tema zanima, se sami spopadajo s to vrsto bolezni ali pa se z njo borijo svojci. Spletna stran, ki jo lahko vidite na naslednji povezavi: https://www.mojams.si/, je napisana kot neke vrste blog, kjer boste našli uporabno bralno gradivo, osebne izpovedi obolelih o multipli sklerozi …

Moja MS

Spoznajte trike za lažje življenje z multiplo sklerozo

Zaradi počasnega propadanja mišičnih vlaken v telesu obolela oseba počasi izgublja mobilnost, vsak korak pa iz nje posrka veliko količino energije. Na spletnem mestu Moja MS boste našli številne trike, kako se lahko utrudljivost uspešno premaga ali vsaj zmanjša. Pomemben napotek, ki ga dobi večina obolelih je, da je kakovosten spanec za življenje z multiplo sklerozo izrednega pomena. Posamezniki, ki trpijo za hujšo obliko utrudljivosti imajo velikokrat slabo vest, ker veliko spijo, a strokovnjaki opozarjajo, da je spanje za regeneracijo mišic še kako pomembno. Utrudljivost pri tej obliki bolezni se namreč od klasične precej razlikuje. Gre za hudo obliko utrujenosti, ki je včasih niti ure spanca ne morejo odpraviti, v življenju bolnika se take epizode lahko ponavljajo, za nekaj časa lahko tudi povsem izginejo.

multiple skleroza1

 

Moja MS nudi oporo obolelim, ki je drugje ne morejo dobiti

Spletno mesto Moja MS je postavljeno tudi iz razloga, da obolelim nudi pomoč pri premagovanju bolezni in oporo v obliki nasvetov. Življenje z multiplo sklerozo je težko razumeti, če z njo ne živiš, zato so mesečni sestanki »sotrpinov« in nasveti na platformi Moja MS za večino obolelih odlična priložnost za razbremenitev. Na spletnem mestu posamezniki opisujejo svoje življenjske zgodbe in izzive, s katerimi se v vsakdanjem življenju srečujejo. Naloga spletnega mesta Moja MS je torej tudi izobraževalna: da se oboleli naučijo živeti z napredujočo obliko bolezni, na drugi strani pa se ob tem tudi javnost izobrazi o tem stanju.