Čiščenje aluminija – na preprost, učinkovit in hiter način

čiščenje aluminija na vhodnih vratih

Dejstvo je, da morajo prav vsaka vhodna vrata, ne glede na to, iz kakšnega materiala so izdelana, kljubovati številnim vplivom iz zunanje okolice. Takšen kos pohištva je najpogosteje izpostavljen temperaturnim obremenitvam, vlagi, industrijskim plinom, ne nazadnje tudi precej agresivnemu prahu. Za pravilno delovanje vrat pa tudi za čim lepši videz, moramo torej za vhodna vrata še posebej dobro skrbeti oziroma jim omogočiti primerno vzdrževanje.

Ker je čiščenje aluminija za nekatere med vami morda precej zahtevno opravilo, smo pripravili nekaj izjemno koristnih nasvetov, kako torej kar se da najbolje in najpreprosteje pa tudi najbolj učinkovito poskrbeti za alu vhodna vrata oziroma za vhodna vrata iz aluminija. Naj vam že sedaj povemo, da čiščenje aluminija nikakor ni zahtevno opravilo, seveda če se naloge rešite na ustrezen način.

 

Za ohranjanje funkcionalnosti in izgleda alu vhodnih vrat

Le kdo med vami si ne želi ohraniti funkcionalnosti alu vhodnih vrat in seveda tudi njihovega lepega in privlačnega izgleda. V tem primeru je potrebno občasno čiščenje aluminija, prav tako je bistvenega pomena tudi samo vzdrževanje. Posebna previdnost pa je že zaželena že v  fazi izgradnje oziroma prenove objekta. To še posebej velja v primeru, če so aluminijasta vrata na vhodu vgrajena pred zaključnimi deli. Umazanija, ki jo za seboj na primer puščajo cement, beton ali pa gips, je še posebej nevarna za lakirane alu površine.

Če se torej pri delu na objektu ALU vhodna vrata umažejo s katerim koli od gradbenih materialov, je treba to s površine čim prej temeljito sprati. Pri tem vam je lahko v veliko pomoč večja količina mlačne vode. Pomembno je tudi, da površino na vratih čistite z neagresivnimi čistilnimi sredstvi.

enostavno čiščenje

Dobrodošlo čiščenje aluminija na vhodnih vratih v spomladanskem času

Veter spomladi naokrog raznaša večje količine cvetnega prahu v precej fini obliki. Ta se odlaga tudi na zunanje površine vhodnih vrat. Sledi lahko opazimo v obliki lepljivega filma, ki je rumene barve. Tedaj je za ohranjanje vhodnih vrat nujno potrebno temeljito čiščenje aluminija. Z njega je treba odstraniti ves cvetni prah pa tudi preostalo nesnago.