Pametni dom sestoji iz pametnih naprav

pametni dom

Pametna naprava je elektronska naprava, ki je po navadi povezana z drugimi napravami prek brezžične tehnologije, kot je Wi-Fi ali Bluetooth, ali 3G, ali LiFi. Na trgu so na voljo naslednje pametne naprave: pametni telefoni in termostati, to so naprave za samodejno vzdrževanje stalne temperature, tablični računalniki, pametne ure, pametni obeski za ključe in zvočniki … Pred kratkim se je začelo izdelovati še več pametnih predmetov: pametni avtomobili, pametni hladilniki, pametni štedilnik in pametno pečico, ki peče praktično sama, pametne televizorje in še več. Če svoj dom napolnite s pametnimi napravami, ta postane pametni dom. Njihov nadzor je mogoč s pametnim telefonom ali tablico – pametna naprava torej nadzira pametno napravo.

Pametni dom predstavlja udobje

Napredek tehnologije pa je navsezadnje pripeljal do tehnologije pametni dom. Rešitev je popolna za vse, ki si želijo varnosti, prihraniti stroške in skrbi. Popolna avtomatizacija bivališča pomeni, da je dom pametni dom. Prijetnost in udobje nista več izven vašega dosega. Zjutraj lahko zaženete kavni avtomat in prižgete radio ter si zavrtite glasbeni komad, ki vam bo pognal kri po žilah ter vas napolnil z energijo. Ko se vrnete domov po delu, lahko najprej s pritiskom na gumb prižgete pečico, da bo dovolj topla za pečenko, nato pa se mirne duše zleknete na kavč in uživate v gledanju svoje najljubše serije.

Spremenite dom v pametni dom

Stroški avtomatizacije doma so se znižali, saj so vsi potrebni sestavni deli – kompomente – masovno proizvedeni in dostopni. Vse več proizvajalcev ponujajo možnosti, ki so pametne in povezane, zato so tudi cenovno ugodnejše. Zagotovo si lahko privoščite pametni dom. Takoj za stroški je treba vzeti v zakup varnost. Če je vaš dom pametni dom, bo varoval vas, vaše družinske člane in vašo lastnino. Ni govora le o zaščiti pred zločinci. Aplikacija bo vas in vašo celo družino zaščitil tudi pred vremenom, ki bi uničilo vašo lastnino. Je kdo od vaših družinskih članov kadilec? Nič hudega, če bo ta kdaj pozabil temeljito ugasniti cigareto, vas bo pametni dom opozoril na dim in lahko boste pravočasno ukrepali.