Lahkonočnice: slovenske pravljice za otroke

Lahkonočnice

Ne glede na minevanje časa, zastarelost kaset, spreminjajočega se načina življenja ena stvar zagotovo ostaja: branje ali poslušanje slovenske pravljice za otroke pred spanjem za lahko noč. Starši najverjetneje še vedno najraje berejo pravljice, a včasih te možnosti preprosto ni. Časa zna primanjkovati tudi za najlepše trenutke v življenju, ker je treba delati ali se spočiti od utrujajočega dne, stari starši pa morda živijo v drugem kraju, zato je treba otroka popeljati v deželo sanj na kak drug način. Odlično alternativo branju pravljice za otroke predstavljajo zvočne slovenske pravljice za otroke. Zbirka prelepih sodobnih zvočnih pravljic Lahkonočnice obljublja otroku resnično lahko noč.

Poslušanje slovenske pravljice za otroke

Čarobni svet pravljic ni namenjen le otrokom, temveč tudi staršem in starejšim občanom. V upanju priskrbeti otrokom čim lepše slovenske pravljice za otroke in hkrati povezati pravljičarje, otroke ter v čarobni svet pravljic vključiti še starejše občane, je nastal projekt Lahkonočnice. V projektu sodelujejo številni znani pravljičarji, med katerimi je tudi prvovrsten prevajalec in novopečeni pisec klasičnih pripovedi v sodobni preobleki za otroke, Boštjan Gorenc – Pižama. Pravljice pripovedujejo življenjsko izkušeni bralci, ki so slovenske pravljice za otroke leta brali svojim otrokom in vnukom, zato imajo odlične sposobnosti branja in oponašanja glasov in veliko strasti, ki jo vložijo v branje.

Pravljice za povezovanje vseh generacij

Projekt želi povezati vse generacije, saj so vsi pomembni za družbo in njeno raznolikost. Vse generacije lahko prispevajo kaj koristnega in hkrati druga drugi polepšajo življenje. Z branjem starejši pripovedovalci ohranjajo stik s svetom zunaj doma starejših občanov in s pomočjo snemanja branja slovenske pravljice za otroke spoznavajo nove tehnologije. Starejši občani z umirjenim načinom pripovedovanja slovenske pravljice za otroka, ki bo otroka še dodatno pomiril, krepijo tudi sposobnosti razmišljanja ter vadijo jasno izgovorjavo, s tem pa ohranjajo prožnost možganov. V projekt vključeni psihologinja in književnica ter odlična jezikoslovka sta z veseljem potrdili primernost in kakovost vsebine in sloga pravljic. Starši pa bodo našli vrsto kakovostnih sodobnih pravljic, sad domišljije slovenskih pravljičarjev, za predvajanje otrokom, ki bodo po poslušanju potonili v sladek spanec.