Pomanjkanje omega 3 povzroči ogromno smrti letno

omega3

Če bi vsi vedeli, da si lahko kakovost in dolžino življenja podaljšajo oz. izboljšajo na tako zelo enostaven način kot je uživanje omega 3, potem se ga prav gotovo ne bi več nihče izogibal. Ravno bolezni srca in ožilja so najbolj pogost vzrok smrti in omega 3 pomaga ravno pri preprečevanju teh bolezni. Tako lahko rečemo, da omogoča omega 3 zdravje, kot ga ne omogoča prav nič drugega na tem svetu. Dodati je treba, da omega 3 ni namenjen samo za zdravje srca in ožilja, temveč zelo pozitivno vpliva tudi na vid in omogoča, da lahko hitreje sprejmemo odločitev.

Vzemite na znanje, da ne omogoča omega 3 zdravje samo srcu in vidu, ampak številne druge bolezni

Omega 3 je tako zelo zdrav, da bi pravzaprav celo mogli reči, da bi moral biti obvezen za čisto vse ljudi, saj bi tako preprečil ogromno bolezni in tako tudi zdravstveni blagajni privarčeval ogromno denarja. Problem pri trenutnem načinu življenja in prehranjevanja je namreč v tem, da s prehrano dobimo prav tako nujno potreben omega 6, ki pa deluje ravno nasprotno omega 3 in če ga je preveč, strokovnjaki veliko bolezni in simptomov pripisujejo ravno tej nujno potrebni kislini, ki pa je ne sme biti preveč, saj povzroča tudi strjevanje krvi in vnetja, strokovnjaki pa so vedno bolj prepričani tudi, da astmo, menstrualne krče, diabetes, glavobol in tudi metastaze tumorjev. Zato je treba nujno popraviti razmerje, da je v telesu več omega 3 in tako tudi omega 6 opravlja svoje nujno potrebne funkcije v telesu.

Glede na to, kako pomembno vlogo ta kislina igra v telesu, bi marsikdo lahko menil, da ga je res težko dobiti. Res je, težko ga je užiti v dovolj veliki količini samo s hrano in si pri tem ne škoditi, saj veliko rib, ki vsebujejo največ omega 3 maščobnih kislin, pa spet ni zdravo uživati zaradi strupov v morju. Ampak, brez skrbi, lahko ga uživate v čisto majhnih kapsulah, ki se dobijo povsod in vaše zdravje je zagotovljeno.