Ponudniki kuponov

Kupon

Kuponi, kot jih poznamo danes za popuste pri nakupu izdelkov ali storitev, so danes, v času recesije in manjše kupne moči, izredno priročen način za nakup tistega, kar si ljudje želijo, pa vseeno za nakup nimajo dovolj časa. Po drugi strani namreč kuponi omogočajo enako visoko kakovost storitev ter hkrati bistveno nižjo ceno.

Nemalokrat lahko vidimo, da kuponi nudijo nakup tudi po 50 – 80 % nižji ceni, kar pa zagotovo ni zanemarljivo. Imamo pa pri nas kar nekaj podjetij, kjer so kuponi možni in kjer je možno nakup opraviti tako ali drugače. Morda je trenutno najbolj znano podjetje 1nadan, saj lahko v njihovi bazi opazimo še največji obseg ponudbe. Imamo pri nas sicer še kar nekaj večjih ponudnikov, nekje okoli 6 do 7, ni pa rečeno, da se ne bodo pojavili še kakšni novi ponudniki. Načeloma pa ta podjetja delujejo na provizijski sistem, kolikšna je provizija, ki jo ta podjetja vzamejo, je zelo različno, vsako podjetje ima namreč svoja pravila.

To načeloma ne vpliva na to, kje so kuponi cenejši ali dražji, saj mora ponudnik, ki oglašuje, v veliki meri potem požreti svoje odstotke, samo da je ponudba povsod enaka. Provizija, ki se obračuna, pa se obračuna na to, ali so bili kuponi plačani in ne le rezervirani, ni pa odvisna od tega, ali so bili kuponi izkoriščeni. Zanima jih le izvedeno plačilo, medtem ko pa se ne morejo ukvarjati z dejansko izvršitvijo nakupa, saj na to tudi nimajo vpliva.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.