Komisioniranje izdelkov je prav tako pomembno kot nabava

komisioniranje

Včasih je v podjetjih, kjer prodajajo izdelke, potrebna hitra izdelava pošiljke, pa čeprav se v podjetju prodaja cel kup majhnih izdelkov, kar pomeni, da bi bilo lahko komisioniranje izdelkov nemogoče opraviti v zelo kratkem času, če ne bi bilo pravilno organizirano. Glede na to, kakšni pa so časi, pa se je seveda nujno potrebno prilagoditi in včasih tudi kaj narediti izven urnika.

Le takšna podjetja danes preživijo, za distribucijska podjetja pa to še posebej velja, saj jih je vseeno več in se ga lahko na hitro zamenja. Kljub temu, da pa marsikatera podjetja ne posvečajo kaj veliko časa skladišču, pa se je treba zavedati, da je komisioniranje vsekakor izredno pomembno. Nič ne pomaga, da podjetje prodaja, če pa skladišča nima urejenega kot je treba. Še največja težava pa je potem tudi z vodenjem zaloge, ki je del komisioniranja in komisioniranje kot celoto sestavlja.

Nič kaj veliko ne predstavlja, da se komisioniranje izdelkov opravi, potem pa se zaloge izdelkov ne posodobi. V takem primeru bo zaloge zmanjkalo prej, kot kaže sistem, kar pomeni, da skladišče ne bo moglo prodajati nemoteno in tok bo ustavljen. Zato vsekakor lahko trdimo, da je pravilno komisioniranje izredno pomembno in če skladišče dela vse ročno, je vsako izdobavo blaga treba tudi knjižiti, da nabavna služba potem ve, kaj je treba kupiti oz. narediti in česa ne. Najslabše zagotovo je, da se kupujejo novi izdelki na veliko, prodaje pa ni. V zalogah namreč denar nikakor ne sme dolgo časa stati, saj podjetje kaj hitro lahko postane nelikvidno.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.