Prodniki se lepo podajo v vsak vrt

prodniki

Nežni odtenki kamenčkov so priljubljena izbira vrtnarjev, saj majhni prodniki lepo zapolnijo vrtne poti, grede, uporabimo jih lahko tudi v ribnikih ali v cvetličnih loncih. Prav tako uspešno zreducirajo prenasičene odtenke in teksture na velikih vrtnih površinah. Prodniki, ki si jih lahko ogledate na naslednji povezavi:  https://www.pietraproject.si/okrasni-kamen/prodniki ustvarjajo prelep pas in prinašajo svežino.

prodniki

Za ureditev okolice je dekorativni kamen pogosto najboljša izbira, saj je odporen na vpliv zunanjih dejavnikov in se lepo ujame z ostalih stavbnim pohištvom. Nevtralne svetle barve skupaj z lesom predstavljajo odlično kombinacijo. Drobnejše prodnike lahko nasujete na vrtno gredo okrog hiše brez skrbi, da bi pri tem poškodovali rastline in drevesa. Ste vedeli, da lahko z njihovo pomočjo uredimo tudi drenažo? Ni važno, v kakšnem slogu je vaša hiša grajena, drobni kamenčki ne bodo porušili celotnega videza. Za piko na i med drobne kamenčke dodajte tanko plast lubja.

 

Zakaj so prodniki dobra izbira?

V prvi vrsti je ureditev okolice enostavnejša, potrebujemo samo nekaj vreč materiala, ki ga lahko enostavno natresemo na namenjeno mesto. Prodniki so nevtralna dekoracija za vašo okolico in imajo neskončno življenjsko dobo, zato celotnega nasipa ne bo potrebno menjavati. Pri načrtovanju pazite le, da bo končen izgled okolice uravnotežen, kar pomeni, da poleg prodnikov na površino dodajte še druge elemente in teksture. Vse pogosteje se uporabljajo tudi za integracijo na ravne strehe. Na voljo so različni odtenki kamnov, pa tudi oblike.

 

Soški kamenčki še vedno najbolj priljubljeni

Soča je zaradi svoje kristalne čistosti izredno priljubljen vir prodniških elementov. Prostrana prodišča tik ob ledenomrzli reki nudijo obilo snežnobelih prodnikov. Prodniki so pogosta izbira vrtnarjev in so na voljo tudi v vulkansko rdečkasti odtenkih in jantarjevo rumenih barvah. Lepo se podajo tudi v okolico ribnika ter ustvarjajo naraven izgled. ribnik

Pričarajte lepo okolico in sanjski ambient tudi zunaj svojega doma ter skupaj s prijatelji uživajte v prijetnih poletnih večerih, ki jih boste skupaj s prijatelji preživeli na terasi.