Radiofrekvenca obraza, novost estetske kozmetike

pomlajevanje obraza1

Če sledite najnovejšim lepotnim trendom, potem ste morda že slišali za tretma, imenovan radiofrekvenca obraza in telesa. Gre za revolucionarno novost na področju estetske kozmetike, kjer je brez invazivnih metod mogoče doseči izjemne rezultate. Lepotni tretma je odlična alternativa za vse tiste, ki se bojijo agresivnih laserskih posegov in kirurškega noža. Seveda pa učinki nobenega lepotnega tretmaja ne delujejo optimalno brez ustrezne vsakodnevne nege kože. Med najnovejšimi lepotnimi izdelki, ki so obnoreli zahodni svet, so tako naravna mazila iz konoplje, ki so znana po svoji izjemni učinkovitosti in zdravilnosti. V kolikor vas zanima več, berite dalje.

radiofrekvenca obraza

Kaj je radiofrekvenca obraza?

Radiofrekvenca obraza je neinvazivni lepotni tretma, pri katerem s pomočjo energije segrejemo globlje plasti kože, kar privede do krčenja kolagenskih vlaken, to pa obenem stimulira določene celice, da začnejo intenzivno proizvajati nova kolagenska vlakna. S pomočjo posebnega aparata tretma omogoča enakomerno globinsko segrevanje dermisa, subkutisa in globlje ležečega tkiva brez bolečine. Ker je bistveno je to, da je temperatura v globinskih slojih kože višja od temperature na površini kože.

Terapija deluje na principu elektromagnetnih valov. Naravna upornost tkiva se na to gibanje odzove z nastajanjem toplote, kar pospešuje metabolizem, povečuje mišični tonus, razteza tkivo in aktivira tvorbo novega kolagena. Sama radiofrekvenca obraza in telesa traja med 20 in 30 minutami, učinek pa je opazen že po prvem tretmaju. Seveda se za dolgoročne rezultate priporoča več terapij, vzdrževanje stanja pa lahko podaljšajo tudi naravna mazila za kožo z visokokakovostnimi sestavinami.

radiofrekvence

Kako poteka lepotni tretma?

Leta izkušenj kažejo, da tovrstni lepotni tretma dosega najboljše rezultate ob uporabi inovativnega aparata Cryo Derm, ki je zasnovan na CPT tehnologiji. Pri tem gre za tehniko kapacitivnega globinskega segrevanja CPT, ki nudi neinvazivno enakomerno globinsko segrevanje, brez bolečin.

Aparat se uporablja tudi za druge tretmaje, kot so dermoabrazija, radialna endodermna terapija in cryo terapija. Seveda lahko omenjene tehnike med seboj kombiniramo in dosegamo optimalne učinke. Sam aparat združuje širok nabor aplikatorjev različnih velikosti in vrst, zato ga lahko uporabljamo tako na obrazu kot na telesu.

Radiofrekvenca obraza in telesa je povsem varen in neboleč lepotni tretma. Med terapijo občutite le prijetno toploto, ki vas greje. Tretma nima nikakršnih stranskih učinkov, razen občutka napete kože in rahle rdečice, ki pa kmalu izgine.

pomlajevanje obraza

Pozitivni učinki so vidni že po prvem tretmaju

Ne glede na to, na katerem delu telesa se odločite za tretma, učinke boste opazili takoj. Vaša koža bo pomlajena, osvežena in napeta, imela bo boljši tonus, gubice se bodo zmanjšale, zmanjšan pa bo tudi izgled celulita. Ker je pomembno, da so kožna tkiva med izvajanjem posegov dobro hidrirana, je pred tretmajem priporočljivo uživanje večjih količin vode.

Za doseganje čim boljših rezultatov se radiofrekvenca obraza priporoča v 4 do 6 terapijah s premorom enega tedna, za tretma na telesu pa priporočamo 10 do 15 terapij dvakrat na teden. Za doseganje čim boljših rezultatov se priporoča tudi kombinacija terapij z drugimi aparaturnimi tehnikami, kot so diamantni piling, radialna endodermna tehnika, cyro tehnika ipd. V primeru maščobnih oblog in celulita se tehnika kombinira skupaj z LPG endermo liftingom.

zdravilna mazila

Komu se priporoča?

Radiofrekvenca obraza se priporoča vsem, ki želite izboljšati vaš izgled kože, še posebej pa tistim, ki ste nezadovoljni s svojimi maščobnimi oblogami, celulitom ali povešeno kožo. Za lepotni tretma se velikokrat odločijo tudi ženske po porodu, ki se trudijo izgubiti povešeno kožo.

Se pa tretma ne izvaja na nosečnicah, na osebah z diabetesom, s srčnimi boleznimi, epilepsijo, malignimi tumorji, z električnimi aparaturami (srčni spodbujevalnik, slušni aparat ipd.) ter na osebah, ki imajo kakršnekoli kovinske materiale v telesu. Prav tako se tretmajev ne izvaja na koži, poškodovani od opeklin.

kako poteka lepotni tretma

Naravna mazila za kožo povečajo blagodejni učinek

Po lepotnih tretmajih se boste počutili pomlajeni in želeli bi si, da ta občutek in učinek traja. Vendar žal temu ni tako, čeprav tretma z rednim ponavljanjem bistveno izboljša stanje kože, pa je ključnega pomena vsakdanja nega. Na trgu obstaja ogromno preparatov in izdelkov, ki obljubljajo magične učinke, vendar sami prisegamo na enega – naravna mazila, ki temeljijo na prvinskih sestavinah.

naravna mazila

Konopljini izdelki, zadnji trend kozmetične industrije

Med najbolj učinkovita naravna mazila, ki so obnorela svet v zadnjem času, sodijo tudi konopljini izdelki za nego telesa. Ta naravna mazila bazirajo na osnovi hladno stiskanega konopljinega olja in CBD-ja, ki prinašajo učinkovito rešitev za najrazličnejše kožne težave. Uporabljajo se za lajšanje atopičnega dermatitisa, ekcemov, občutljive in suhe kože ter v primeru aken. Seveda pa se naravna mazila iz konoplje uporabljajo tudi kot vsakodnevna nega neproblematične kože, ki ji zagotavlja pomiritev, hranjenje in zaščito, pa tudi protivnetno in za lajšanje lokalnih bolečin.

Čeprav kozmetični izdelki iz konoplje vsebujejo CBD, pa ne deluje psihoaktivno, saj ne prodre do žilnega sistema. Ravno zato so izdelki primerni za uporabo tudi pri otrocih in mladostnikih, še posebej v času pubertete, ko pojavijo nečistoče, mozoljčki in akne. Morda si ne bi mislili, vendar naravna mazila uporabljajo tudi moški, tako za nego kože kot za prijeten občutek po britju.