Se je bolje odločiti za laserski tiskalnik ali brizgalnega?

Tiskalnik Kyocera EcoSys P2135D

Ker je danes na trgu res zelo velika izbira tiskalnikov, se je izredno težko odločiti za najboljšega. Pa niti ni samo problem v preveliki izbiri, ki jo popestrijo še različne blagovne znamke. Velikokrat izbiro poveča še odločitev za laserski ali brizgalni tiskalnik. Praviloma mora biti odločitev za laserski tiskalnik ali pa brizgalnega prva, saj se na podlagi tega potem odločamo za blagovno znamko, vrsto ipd.

Kako pa se odločiti za laserski ali brizgalni tiskalnik? Kljub temu, da se zdi to enostavno, ker se pač vsi kar v naprej odločijo za laserski tiskalnik, ker je pač hitrejši, pa ni nujno, da je to prava izbira. Seveda nas zanima, kaj je cenovno bolj smiselno in smotrno. Res je, da je laserski tiskalnik kar precej hitrejši od brizgalnega, vendar če tiskalnika ne uporabljate vsak dan in hkrati ne natisnete več strani, potem laserski tiskalnik ni najbolj primerna odločitev. Hkrati pa velja med njima razlika tudi v smislu, da z enim tonerjem natisnete mnogo več, kot z eno kartušo. Nikakor pa ne pozabite tudi na glasnost. Če si nikakor ne želite, da bi bil vaš printer malo bolj glasen, je laserski tiskalnik vsekakor primerna odločitev za vas, saj brizgalni povzroča nekaj hrupa.

Je pa jasno, da ima laserski tiskalnik praviloma višjo ceno, višja je tudi cena za tonerje, tako da vsekakor v naprej res premislite in izpostavite dejstva, ki so vam najbolj pomembna, saj boste le na ta način sprejeli pravo odločitev. Hkrati pa morate ob sprejemanju odločitve vedeti, da se odločate za kar nekaj časa v naprej, kar tudi vzemite v zakup.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.