Servis tiskalnikov in multifunkcijskih naprav

servis tiskalnikov1

Vsak tiskalnik in multifunkcijska naprava ima svojo življenjsko dobo in ko nastopi čas za popravilo, raziščimo, kateri ponudniki nam lahko najbolje opravijo to storitev. Eden najpogostejših tiskalnikov ali multifunkcijskih apratov v pisarnah ter naših domovih je znamke Kyocera, zato je v nadaljevanju poudarek na njej. Za kakovosten Kyocera servis izberimo podjetje, ki ima dolgoletne izkušnje ter ustrezne kompetence. Pomembno je preveriti, kolikšen je odzivni čas tehnikov, ali je Kyocera servis morda na voljo v urgentnih primerih in ali podjetje nudi pomoč na daljavo, če se pojavijo manjše težave. Dober Kyocera servis vključuje tudi svetovanje glede najboljših postopkov za ohranjanje naprav.

servis tiskalnikov

Cena

Cena popravila je odvisna od več dejavnikov. Pomembno je tudi za kakšen namen se določen model uporablja, da se nato lahko določi primeren način pristopa k popravilu. Za Kyocera servis se cene gibljejo podobno kot za druge znamke: za osnovno popravilo računajmo na finančni okvir med 20 € do 30 € navzgor, za obsežnejša pa tudi več. V navedeni cenovni okvir spadajo čiščenje, popravilo ali menjava grelne enote, transferne enote, vleke papirja, menjava napajalne ali komunikacijske plošče, barvna kalibracija itd., več pa nas bo stala menjava jermenov. Zavedati se moramo tudi, da uporaba neoriginalnih tonerjev lahko vpliva na celotni Kyocera servis, izgubimo pa tudi garancijo, zato imamo na koncu lahko več stroškov.

servis tiskalnikov2

Tiskalnike lahko tudi najamemo

Če se želimo izogniti stroškom nakupa se lahko odločimo tudi za najem pri različnih ponudnikih. Taka rešitev je ugodnejša in fleksibilnejša za večja podjetja ali če se želimo izogniti začetni investiciji v opremo, možna pa je tudi za osebno rabo. Za Kyocera naprave imamo na primer na izbiro formata A3 ali A4 ter z barvnim ali črno-belim tiskanjem z do 50 kopij na minuto. Ponekod ponudniki nudijo celo 24 urno podporo. Tako tudi za Kyocera servis pridobimo celovito rešitev in je skrb za iskanje najboljšega serviserja odveč.