So boljše lesene postelje ali iz iverala?

Orehova postelja

Tehnološki razvoj je v zadnjih letih zagotovo prinesel ogromno novosti na čisto vseh področjih, tudi lesna industrija je bila deležna napredka in novih tehnologij. Tako je bilo včasih ogromno lesa za odpad, danes pa ga ni več toliko, saj se žagovina stisne in zlepi skupaj in dobimo tako imenovani iveral, ki je po trdnosti skoraj da enakovreden naravnemu lesu.

Glede na to je jasno, da se ljudem zastavlja vprašanje, zakaj se odločiti za lesene postelje, če pa so tiste postelje, ki so narejene iz iverala, enakovredne, le da so cenejše. Vprašanje vsekakor je na mestu, vendar pa se morate vseeno zavedati, da so lesene postelje boljše, saj je les vseeno bolj masiven, postelje se kasneje razmajejo, kar je zelo pomembno, če ne želite partnerja zbujati s škripanjem postelje, lahko pa jasno postelje moti tudi vas in vas neprestano zbuja. Zato se je vseeno bistveno bolje odločiti za postelje iz masivnega lesa kot pa za tiste, ki so narejene iz masivnega lesa in tako odšteti malo več denarja. Ravno znesek večino ljudi prepriča, da so tiste postelje, ki so izdelane iz iverala, boljša odločitev, ker je razlika v ceni praviloma vseeno opazna.

Vendar pa se morate zavedati, da nakup postelje opravite enkrat, morda dvakrat v odraslem življenju, zato postelja nikakor nima visoke cene, pa čeprav se vam zdi tako. Samo primerjajte s čim drugim, kar kupujete popolnoma po nepotrebnem vsak teden ali pa pogosteje, pa stane sicer morda na prvi pogled malo – skozi leta se to še največ nabere.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.