Spletno oglaševanje na Googlu ali Google Adwords

google-logo

Bi radi čim prej začeli s prodajo svojih izdelkov, ker ste naveličani, da ste vzpostavili poslovanje in enostavno se vam mora vaš vložek vrniti, sicer boste lahko počasi zaprli vrata svojega podjetja? V takem primeru je spletno oglaševanje na Googlu več kot idealna rešitev za vas. Spletno oglaševanje oz. Google Adwords ima namreč učinek takoj, ko je kampanja vzpostavljena.

V kolikor boste našli primerno podjetje, kjer imajo tudi vse potrebno znanje, licence in izkušnje, potem je kampanja za spletno oglaševanje vzpostavljena v nekaj dneh, potem mora Google oglase še odobriti, vi naložite sredstva na račun in spletno oglaševanje že deluje in potencialni kupci vas lahko najdejo. Največja prednost, ki jo ima spletno oglaševanje na Googlu je v tem, da so oglasi vidni takoj, kampanja se lahko optimizira, cena klika je v Sloveniji še vedno relativno nizka, če ne upoštevamo besed, ki imajo res izjemno veliko iskanj in se posledično cena klika zviša in lahko tudi določimo znesek, ki smo ga pripravljeni odšteti na mesec. Največja slabost, ki jo ima takšno spletno oglaševanje, pa je v tem, da na Google določa pravila, kako so lahko oglasi oblikovani, kaj lahko vsebujejo in česa ne, prav tako pa tudi število znakov, ki jih lahko uporabimo v posameznem oglasu, torej vsega strankam ne moremo takoj pokazati.

Se pa vsekakor morate zavedati, da so nekateri Slovenci žal še vedno nezaupljivi do takšnega spletnega oglaševanja in marsikdo ne bo želel klikniti na vaš oglas, zato se vam vsaj na dolgi rok splača takšno spletno oglaševanje razširiti še z drugimi tehnikami.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.