Stenske ploščice za kuhinjo premišljeno izberite

stenske ploščice

Kuhinja je prostor, ki je zaradi priprave različnih jedi največkrat zelo umazan. Zagotovo ste imeli kdaj umazan že cel štedilnik, pult, ploščice okoli štedilnik in pulta in še kaj bi se našlo, kar ste imeli umazanega. Ravno zato, da se prav preveč ne sekirate, če je kuhinja umazana, zelo premišljeno izberite stenske ploščice, saj je lahko zelo velika razlika, ali boste pripravljeni še pripravljati vse jedi doma, tudi tiste, ki delovne površine najbolj umažejo, ali boste šli jest raje v gostilno. Kako težko je pomiti celo kuhinjo, verjetno že veste, še najtežje pa je pomiti stenske ploščice, saj so ravno toliko odmaknjene, da jih je težko pomiti.

Čim bolj ravne so, bolje je

Zagotovo so najboljši izbor čim bolj ravne, če ne čisto ravne, v visokem sijaju in čim večje stenske ploščice. Na ta način je manj fug, v katerih se umazanija tako rada nabira, pa tudi vsa umazanija veliko hitreje odstopi, če so stenske ploščice čisto ravne. Si predstavljate maščobo na čisto neravnih ploščicah, ki imitira naravni kamen? Nimate nobene možnosti, da bi jih res povsem očistili. Zato se je takim ploščicam veliko bolje povsem izogniti, pa četudi tako lepe izgledajo. Stenske ploščice v imitaciji kamna imate lahko kje drugje v stanovanju, v kuhinji pa zagotovo bolje da ne.

Tudi velike in gladke stenske ploščice so lepe

Vam velike stenske ploščice nikakor niso všeč? Raje pomislite, kako vam ne bo všeč čiščenje. Če pa se kljub temu ne morete odločite za takšne stenske ploščice, pa je veliko bolje, da okoli delovnih površin namestite steklo z nekim okrasom, kar pa vas bo zagotovo prepričalo v zamenjavo majhnih ploščic.

Ste prepričani, da velike in gladke stenske ploščice pa res ne morejo biti lepe? Poglejte malo po boljših trgovinah, ki so specializirane samo za keramiko in prepričani smo, da boste navdušeni nad številnimi.