Udoben in moden stil za aktivne družine

otroške pajkice

Aktiven življenjski slog postaja vse bolj pomemben za številne družine, zaradi česar vse bolj narašča tudi povpraševanje po različnih proizvodih, povezanih s telesnimi in prostočasnimi aktivnostmi. V iskanju funkcionalnih oblačil pa vse bolj pogosto poleg udobja iščemo tudi modne kose. Vse več znamk namreč ponuja tudi pestre kroje, barvne kombinacije in vzorce, ki nadgradijo naš videz oziroma videz naše celotne družine. Tako kakovostni:

niso le udobni oziroma nam ne omogočajo zgolj svobodo gibanja, temveč so tudi modni, s čimer lahko postanejo del naše vsakdanje garderobe oziroma nam omogočajo stilsko izražanje. Pri uveljavljenih ponudnikih, kot je na primer GAP, lahko že v spletnih trgovinah preverimo, kaj bi nam najbolj ustrezalo, nato pa se bodisi podamo v fizično trgovino oziroma direktno v spletni nakup.

otroške pajkice2

Otroške pajkice – igrivost, sproščenost in raznolikost

Otroške pajkice so vsekakor osvojile garderobo najmlajših deklic, saj z mehkimi in raztegljivimi materiali ponujajo vse, kar je potrebno za aktivno igro in raziskovanje. Otroci se v njih lahko prosto gibljejo, ne da bi jih oviral tesen pas ali kroj. Poleg tega so otroške pajkice na voljo v različnih barvah in slogih, kar omogoča izražanje otrokove osebnosti in stila že od zgodnjih let. Tudi kot staršem nam otroške pajkice pogosto predstavljajo nadvse priročno oblačilo zaradi njihove praktičnosti in enostavnosti vzdrževanja. Lahko jih enostavno operemo in posušimo, pri čemer ohranjajo svojo obliko in barvo, kar je ključnega pomena pri oblačilih za najmlajše, saj se pogosto umažejo med igro in raziskovanjem različnih kotičkov. Otroške pajkice so tudi cenovno ugodne, kombiniramo pa jih lahko za različne priložnosti.

otroške pajkice1

Športni ženski pulover za lagodnost v gibanju z modnim poudarkom

Ženski pulover, ki je na voljo v različnih stilih, od klasičnih s kapuco do jop na zadrgo ali brez nje, je priljubljen tako med telovadbo kot tudi v prostem času, ko želimo sproščen stil. Za namen telesne aktivnosti je ženski pulover:

  • izdelan iz lahkega, mehkega in zračnega materiala, z visoko vsebnostjo bombaža (med 60% do 80 %), ki ga dopolnjujejo drugi materiali (na primer poliester),
  • podloga je lahko mehko kosmatena oziroma flisirana,
  • rokavi in spodnji rob pa so lahko zaključeni z rebrastim patentom.

Ženski pulover ima lahko tudi različne logotipe znamk ali zanimive potiske na sprednji ali zadnji strani ter rokavih, s katerimi postane še bolj privlačen oziroma pritegne pogled. Sodoben dizajn in kroji za ženski pulover nam ponujajo vrsto možnosti za modne kombinacije in izražanje našega edinstvenega sloga, da se lahko počutimo samozavestno v vsaki situaciji.

ženski puloverji

S trenirkami lahkotno v vsakdan

Trenirke so nesporno eden najbolj popularnih kosov oblačil, njihova popularnost pa v zadnjih letih zgolj še narašča. To gre pripisati med drugim tudi sodobnim krojem oziroma predvsem temu, da so postale del modnih trendov, saj so jih številni oblikovalci vključili v svoje kolekcije, s tem pa so postale sprejemljive za vsakdanje nošenje in kot take so našle pot do širšega občinstva. Ker lahko presegajo zgolj funkcionalnost, to je ohranjanje telesne temperature v različnih letnih časih ipd., in ker lahko delujejo tudi nadvse elegantno, ne preseneča, da imajo toliko privržencev.

Superge za tek, hojo, fitnes ali v pisarni

Tudi superge danes niso namenjene zgolj fizičnemu udejstvovanju na prostem, temveč vstopajo tudi v formalni prostor, kot je pisarna. V kolikor so kakovostno izdelane, z dobrim podplatom in vrhunskimi materiali, lahko celovito izpopolnijo naš izgled.

ženski puloverji2

Kombiniranje in stiliranje

Kombiniranje naštetih oblačil in obutve je lahko nadvse enostavno in zabavno, saj lahko ustvarimo različne videze za različne situacije za našo celotno družino, ne glede na to, ali se odpravljamo na igrišče, v trgovino ali na druženje s prijatelji. V porastu je tudi trend »athleisure«, izraz izhaja iz angleških besed »athletic« (atletski) in »leisure« (prosti čas), ki ponazarja hibridni slog nošenja funkcionalne oprave v vsakdanu. Trend se je razvil v Severni Ameriki kot odgovor na pomanjkanje časa za preoblačenje med različnimi dejavnostmi oziroma kot sprostitev kodeksov oblačenja, vse to pa omogočajo tudi inovacije v tekstilu, ki:

  • se hitro suši,
  • je odporen na madeže
  • in nepremočljiv
  • oziroma je izjemno trpežen
  • ter vsestranski.

Izbire in materialov je zares veliko, zato moramo le nekoliko prebuditi svojo ustvarjalno žilico. Tako lahko, denimo, za ležeren in neformalen vsakdanji dekliški videz otroške pajkice skombiniramo z jopico ali majico, tudi s krilom, in s supergami ali balerinkami. Če želimo malo elegance, lahko pod ženski pulover dodamo bluzo oziroma eksperimentiramo s sloji in obujemo gležnjarje ali čevlje z nizko peto. Tako bomo ustvariili zanimive in teksturirane kontraste. Ko izbiramo dizajnersko trenirko, pazimo na proporce, in če je na primer spodnji del ohlapnejši, lahko izberemo tesneje prilegajoči se zgornji del. Vse skupaj lahko popestrimo tudi z dodatki, kot so torbice in nakit. Predvsem upoštevajmo to, da se bomo mi in naša družina počutili čim bolj neobremenjeno ter prijetno, in se prepustimo ustvarjanju svojega najboljšega videza glede na izbrano priložnost.