Ultrazvok vratnih žil: priprava in potek pregleda

ultrazvok vratnih arterij

Ultrazvok vratnih žil je izjemna opcija pregleda za odkrivanje nepravilnosti vratnega ožilja. Pomembno je vedeti, da je kakršnekoli take nepravilnosti potrebno odkriti zgodaj in ultrazvok vratnih arterij nam omogoča ravno to, saj, kot vsi vemo, je bolezni lažje pozdraviti, ko so v začetnih fazah in ne, ko so že napredovale. To seveda ne pomeni, da napredovalih bolezni ni mogoče zdraviti. Je pa statistično manj verjetnosti, da bo pacient popolnoma ozdravel, če je njegova bolezen že napredovala. Torej, pomembno je, če je v naši družinski zgodovini že kdo imel kakšno bolezen, katera se razvije iz oslabljene prekrvavitve, je pametno in svetovano s strani strokovnjakov, da se naročimo na ultrazvok vratnih žil in tako preverimo ali je vse v dobrem stanju.

Ultrazvok vratnih žil je enostaven pregled, pri katerem oseba ne potrebuje ničesar posebnega. Vse, kar je pravzaprav zahtevano s strani zdravnikov, je to, da imamo oblečen zgornji del oblačila, ki izpostavi naš celoten vrat. Tako zdravnik, ki bo izvajal ultrazvok vratnih žil, ne bo imel nobenih problemov priti do vseh morebitnih žil in arterij, mi pa ne bomo rabili po nepotrebnem izgubljati našega dragocenega časa z slačenjem in oblačenjem.

Za pregled ultrazvok vratnih žil se je mogoče naročiti preko spleta ali pa po telefonu, sam pregled pa ne traja dlje kot pol ure, če seveda vzamemo v zakup, da smo mi in zdravnik pripravljeni kot se spodobi. Ko enkrat stopimo v ambulanto, se uležemo na posteljo in zdravnik nas vodi skozi proces pregleda. Kot vedno, lahko zdravnika vprašamo če nam karkoli ni jasno oziroma kakšne napotke nam poda. Ko končamo ultrazvok vratnih arterij, se lahko še zadnjič posvetujemo z zdravnikom in že smo na svoji poti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.