Urgentni ultrazvok lahko na hitro reši uganko

ultrazvok

Veliko ljudi kar nekako zavlačuje z odhodom do osebnega zdravnika zaradi vseh ostalih zdravstvenih težav razen kakšne viroze in podobnega. V kolikor pa gre za konstantno bolečino, ki sicer morebiti še ni izjemno moteča, pa zelo zavlačujemo. To je seveda zelo velika napaka, tako da je potem treba narediti preiskave pod urgentno. Glede na to, da je ultrazvok opravljen res zelo hitro in da so rezultati in izvidi vidni takoj, je jasno, da zdravniki velikokrat naročijo urgentni ultrazvok, saj tako najhitreje vidijo, kje tiči razlog.

Sicer se zgodi, da tudi ultrazvok ne pokaže vsega, vendar pa je za določene tipe bolečin ravno ultrazvok najboljša izbira. Seveda, pri kakšnih zlomih ali zvinih je najboljše slikanje, ampak slikanje ima vsekakor večje omejitve kot ultrazvok. Vsekakor pa je žal tako, da pri nas zdravniki le redko kdaj napišejo napotnico za urgentni ultrazvok, s katero je pacient na vrsti že v roku 24 ur, veliko pogosteje napišejo napotnico za redni ultrazvok ali pa napotnico pod hitro, kar pa je vseeno čakanje 2 – 3 mesece.

Zato se je v primeru res neprijetnih bolečin in dolge čakalne dobe za ultrazvok, še najbolje odločiti za samoplačniški pregled. Glede na to, da pa ultrazvok ni ravno nekaj evrov, se je veliko bolje odločiti za urgiranje takoj, ko se bolečina pojavi. Sicer se zgodi, da se pojavi močna bolečina kar iznenada in v teh trenutkih smo vsekakor lahko izredno hvaležni za to, da so na voljo ponudnikih za samoplačniški pregled.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.