Vitamin C je večini najbolj poznan vitamin

vitamin c

Če lahko za kateri vitamin, ki ga naše telo potrebuje, rečemo, da ga poznamo vsi, potem je to ravno vitamin C. Večina je sicer mnenja, da je vitamin C treba uživati samo v času, ko so prehladna obolenja pogosta ter da nas najbolj zaščiti pred le-temi. Glede na to, da pa lekarne tako rade prodajajo multivitaminske pripravke, pa jih ljudje radi uživajo z namenom preprečevanja obolenj. Ampak, ali se tudi vam zgodi, da kljub temu zbolite? Seveda se vam, saj je treba vitamin C v takih primerih pravilno uživati in v pravem razmerju, multivitaminski pripravki pa tega razmerja ne dobijo, še več pa je vitaminov in mineralov, ki jih vaše telo po vsej verjetnosti niti ne potrebuje.

Ne nasedajte multivitaminskih pripravkov

Sicer to ni mišljeno v primeru, da vam dokazano manjka več vitaminov in mineralov in najdete multivitaminski pripravek s točno tem, kar potrebujete in v pravem razmerju, a velika večina je neustrezna, zato pazite, kaj kupujete. Raje naredite malo raziskavo in kupite pripravek, ki je ustrezen in ima tudi najboljšo absorpcijo. Ste pozabili na to, kajne? Vedeti morate, da določeni vitamini potrebujejo podporo tudi s hrano in drugimi vitamini ter minerali, zato se pred uporabo tudi pozanimajte o tem. Enako tudi vitamin C. Veliko različic dobite v lekarnah, če boste samo prišli v lekarno in rekli, da želite vitamin C, kaj mislite, kateri vitamin C vam bo lekarnar prodal? Seveda, tistega, od katerega ima najboljšo maržo. Če pa boste prišli v lekarno in želeli točno določen vitamin C, za katerega ste skozi raziskavo ugotovili, da je najboljši, najbolj topen in ima najboljšo absorpcijo, pa se vam velikokrat zgodi celo, da ga v lekarni ne boste dobili.

Vitamin C ima pomembno vlogo pri imunskemu sistemu

Če želite okrepiti svoj imunski sistem pred zimo, potem mora biti vitamin C zagotovo na vašem dnevnem »jedilniku«, a nikar ne mislite, da je to dovolj, predvsem pa pazite, da ga zaužijete dovolj.