Probiotiki so dodatni obrambni mehanizem

probiotiki s prebiotiki

Človeško telo ima lasten obrambni sistem, ki je sestavljen iz celic in organov, ki ga zavarujejo pred škodljivimi (mikro)organizmi. Sestavljen je iz imunskega sistema, ki je tesno povezan s celotnim črevom. V njem se nahajajo številne koristne bakterije, nahajajoče se na črevesni sluznici. To je popolnoma naravno in zaželeno. Kombinacija nepravilne prehrane, predvsem hitre, slane, presladke in preveč procesirane hrane in stresa lahko vodi do porušitve ravnovesja med dobrimi in slabimi bakterijami. Vse to lahko dodatno poslabšajo zdravila, kot so antibiotiki. Taka oseba se lahko zelo hitro sooči s prebavnimi motnjami in oslabljeno obrambo. Nujna in prva pomoč so probiotiki, ki jih lahko dobite v trgovini Malinca.

Probiotiki z velikim številom sevov

Treba se je prepričati, da izbrani probiotiki vsebujejo kakovostne in za vas primerne seve dobrih mikroorganizmov. Vsebovati jih morajo vsaj eno milijardo, in ti naj bodo živi. Najbolj so priporočljivi probiotiki v prahu, saj naj bi bili najbolj stabilni. Zelo pomembno je, da se v kapsuli nahajajo tudi prebiotiki. Vsi probiotiki se namreč hranijo z njimi, zato so nujni. Ljudje pa jih vnašajo tudi z dobro prehrano. Dobre prehranjevalne navade bodo samo še okrepile delovanje kakovostnega prehranskega dopolnila. Ne pozabite na zelje, jogurt ali avokado. Probiotični jogurti, čeprav zdravi, ne vsebujejo dovolj velikega števila bakterij, da bi se te naselile v človekovem črevesju.

Probiotiki za stalno naselitev

To je namreč cilj. Prav zato morajo biti probiotiki del vašega obroka vsak dan najmanj dva meseca. Toliko časa namreč traja, da se kulture, ki jih vsebujejo naselijo v črevesu. Če se sprašujete, kje se dobijo dobri probiotiki, se lahko obrnete na trgovino z zdravo prehrano Malinca. Z rednim jemanjem boste izboljšali še več kot napihnjenost in splošno počutje. Zelo ugodno vplivajo na težave s kožo. Več posameznikov trpi za dermatitisom. Po vsakodnevnem jemanju nekaj mesecev se stanje kože zagotovo izboljša. Nekateri probiotiki so obogateni z dodatki, ki lahko ublažijo tudi urogenitalna vnetja. Koristni pa so prav za vse, tudi posameznike brez očitnih težav.