Zakaj je matcha tako posebna?

matcha

Da se o matchi vedno več sliši zadnje čase, se zagotovo strinjate z menoj, saj matcha dejansko postaja vedno bolj priljubljena tudi na našem trgu. Če ste o njej že slišali, potem ste zagotovo tudi prebrali in našli kar precej različnih razlogov, zakaj je matcha tako priljubljena. Glavna prednost pa je v tem, da se matcha sprošča lepo počasi v telesu, najkrajši čas, ko ljudje še čutijo njeno sproščajo, pa sta kar dve uri, nekateri pa čutijo delovanje še šest ur po zaužitju. V teh primerih je matcha zagotovo zelo kvalitetna, torej tudi temno zelena, kar pomeni, da vsebuje veliko aminokislin in teanina. Če želite, da se bo matcha tudi vam sproščala kar okoli šest ur, vam priporočam matcho Malinca podjetja, saj sodi med najboljšo na našem tržišču.

Zakaj je počasno sproščanje tako pomembno?

Enostavno zato, ker se nam lepo počasi dviga nivo energije v telesu, ne pa da je za telo to šok, energija pa takoj po zaužiti celi skodelici kave že začne upadati nazaj, kar pa za naše telo naredi še večji šok, kar občutimo na način, da postanemo na enkrat hitro utrujeni, morda celo nemirni, vsekakor pa ne polni energije, kar bi bilo za pričakovati. So vam te prednosti všeč, pa se zavedate, da se matcha pripravlja kar nekaj časa, zjutraj pa si ga niste pripravljeni vzeti? Matcha Malinca podjetja je tudi pripravljena na način, da je priprava čisto enostavna, saj je mix že pripravljen, tako da vam bo priprava napitka vzela manj časa kot pa priprava navadne kave.

So kakšna posebna opozorila za uživanje?

Glede na to, da se matcha lahko sprošča kar nekaj ur po zaužitju, je ni priporočljivo uživati zvečer, lahko pa jo zaužijemo popoldan, da imamo še dovolj energije za popoldansko ukvarjanje z otroci. Za nosečnice in doječe matere pa je priporočljivo uživanje v zmernih količinah ravno zaradi kofeina, ki ga matcha vsebuje. Ostale omejitve in posebna opozorila niso znana.