Zdravilna aloe vera v gelu, kremi in losjonu

aloe vera

Blagodejna aloe vera je zelena rastlina, ki pretežno raste v vročem podnebju. Velikokrat se ta zdravilna rastlina uporablja v kozmetičnih izdelkih, saj njeni listi oziroma notranje mehko tkivo vsebuje različne snovi, ki poskrbijo za optimalno vlaženje kože telesa in obraza. Kozmetika je primerna za nego vseh vrst kože, prav tako pa jo priporočajo tudi dermatologi.

Eden izmed bolj znanih proizvajalcev kozmetičnih izdelkov je Fruit of the Earth s tradicijo iz ZDA. Njihovi izdelki iz aloe vera čistega gela in drugih sestavin so na voljo v spletni trgovini Hiša zdravja na spletnem naslovu . Tu lahko najdete losjone, kreme ter gele.

Regeneracijski in intenzivni aloe vera gel

Gel predstavlja osnovno sestavino kozmetike, saj ga pridobivajo is sredice aloe vera listov in pri tem uporabijo hladno stiskanje, zato da se ohranijo vse hranilne snovi. Gel je namenjen intenzivni vlažilni negi izsušene, suhe in razpokane kože na obrazu in telesu.
Prav tako pa se gel lahko uporablja tudi za nego pri poškodbah kože, kot so udarnine, opekline, praske in razdražena koža po žuželčjih pikih ali pa po britju. Regeneracijski gel pospešuje celjenje, kožo pa hladi in vlaži.

Aloe vera krema z dodanim vitaminom E

Intenzivna hranilna krema za nego suhe in zrele kože je obogatena z dodanim vitaminom E, ki deluje kot antioksidant in zato ohranja mehko kožo in daje mladosten videz. Krema iz aloe vera listov vsebuje še druge sestavine, ki odpravljajo občutek togosti in nastanek lusk zaradi večje izpostavljenosti soncu, mrazu in vetru. V kremo so dodani pšenični kalčki, kolagen, elastin in olje sončničnih semen.

Negovalni aloe vera losjon za vse tipe kože

Negovalnemu in vlažilnemu losjonu iz čistega alojinega gela so dodane tudi druge naravne sestavine, kot je vitamin E in A ter sezam. Kozmetika za telo poskrbi za zdravo, mehko in negovano kožo, pri tem pa kožo ščiti pred zunanjimi vplivi. V spletni trgovini Hiša zdravja je na voljo tudi aloe vera losjon za telo, kateremu je dodano hranilno kakavovo maslo za izsušeno kožo ter losjon z dodanim vitaminom E za zrelo kožo.