Ali so pralne prevleke za sedeže v avtu dobra izbira?

prevleke za sedeže.2.2

Notranjost avtomobila je prostor, kjer se srečujejo udobje, stil in funkcionalnost. Sedeži v njem pa predstavljajo osrednji del te izkušnje, saj nas podpirajo med vožnjo in dajejo avtomobilu svoj značaj. Pričakovati je, da se bosta na sedeže sčasoma naselili obraba in umazanija, zato se velikokrat pojavi želja po prenovi njihovega videza.

Prevleke sedežev za avto so čudovit način, kako zaščititi in osvežiti notranjost vašega vozila. Ne glede na to, ali gre za novo pridobitev ali za avto, ki vam že dolgo let zvesto služi. Prevleke so namreč preprosta in učinkovita rešitev, ker so vsestranske in zelo funkcionalne.

prevleke za sedeže

Različne prevleke za avtomobilske sedeže

Ne glede na to, ali želite svojemu vozilu dodati ščepec elegance, športnosti ali unikatnosti, prevleke za avtomobilske sedeže vam omogočajo, da izrazite svoj edinstveni slog. S pomočjo različnih materialov, kot so:

 • usnje,
 • semiš,
 • blago ali
 • umetni materiali, boste imeli možnost prilagajanja in nadgrajevanja.

Prilagoditve, ki vključujejo dodatne šive, vzorce ali znake, boste lahko sami izbirali in tako povsem spremenili notranji videz svojega jeklenega konjička.

prevleke za sedeže.2

Prevleke sedežev za avto in njihove prednosti

V primeru, kadar imate v svojem vozilu sedeže, ki so brez prevleke, boste slej kot prej priča videzu, ki ni higienski in kar kliče po globinskem čiščenju. Za relativno zdravje originalnih sedežev je skoraj nujno, da uporabite kakovostne prevleke za avtomobilske sedeže, ki so prav tako pralne. Tako boste omogočili čisto in dišečo notranjost ter zaščitili sedeže pred umazanijo in prahom.

Prevleke za avtomobilske sedeže imajo prednosti:

 • Preprečevanje bledenja barve
 • Zaščita pred sončno svetlobo
 • Ohranjanje čistosti in higiene sedežev
 • Enostavno čiščenje in vzdrževanje
 • Zaščita originalnih sedežev pred obrabo in madeži
 • Možnost prilagajanja sloga in videza avtomobila s široko izbiro vzorcev in barv.

Velikokrat imajo kakovostne prevleke tudi dodatne funkcionalnosti, o katerih ne bi niti pomislili. Govorimo o stranskih zračnih blazinah, vgradnih žepih in podobno. Kar pa je najbolj pomembno, je to, da so zasnovane z misijo, da vam ob enem nudijo odlično ergonomsko podporo hrbtenice ter udobno vožnjo.

prevleke za sedeže1

Nasveti za pravilno izbiro in uporabo

Najboljše je, da izberete kakovostne izdelke, ki so zasnovani za vašo znamko avtomobila, saj s tem izločite možnost, da bi izdelek bil prevelik ali premajhen. Pomembno je, da ste pozorni tudi na:

 • vrsto materiala
 • debelino izdelka
 • zračnost.

Velikokrat vas lahko izbira materiala izuči, da na videz ni tako funkcionalna, kot ste morda pomislili. Če vzamemo primer usnja. Je odporno in odlično za enostavno čiščenje, vendar se v poletnih mesecih izkaže za izredno nefunkcionalnega, saj ga sonce zelo zagreje in nas prisili, da si nanjo položimo kakšno tkanino, da lahko nadaljujemo svojo vožnjo.

Bombaž ali tkanina na drugi strani pa vam nudi zračnost in mehkobo v vseh mesecih. Ima pa morda pomanjkljivost, saj ne prepreči izlitje tekočine, vendar se le-ta skoraj takoj vpije v samo gobo sedeža. Tukaj vam svetujemo, da izberete tak material, ki vam bo nudil vse to, kar si želite, in da bo ob enem prav tako uporaben.

prevleke za sedeže2

Priporočila za vzdrževanje in podaljšanje življenjske dobe prevlek

Zato, da kakovosten izdelek ostane dolgo časa v dobrem stanju, ga je treba redno vzdrževati. Priporočila, ki jih je dobro upoštevati za obstojnost, so naslednja:

 • Redno sesanje: redno odstranjujte prah, drobne delce in umazanijo s pomočjo priročnega ščetkastega nastavka. Tako boste preprečili, da bi se umazanija nabirala v tkanino prevleke.
 • Čiščenje madežev: ko se pojavi madež, ga čim prej obrišite s čisto in vlažno krpo. Pazite, da ne drgnete madeža, ampak ga nežno tapkajte, da preprečite širjenje. Uporabite blago milnico ali čistilo, ki je priporočeno za vrsto materiala.
 • Redno pranje: glede na vrsto in stopnjo umazanije je treba izbrati primerno pranje izdelka. Sledite navodilom proizvajalca za pranje prevlek, bodisi ročno ali strojno.
 • Uporaba zaščitnih premazov: razmislite tudi o uporabi zaščitnih premazov, ki bodo pomagali odstraniti madeže, umazanijo in tekočine.

S pravilnim vzdrževanjem in skrbjo boste lahko uživali v dolgi življenjski dobi prevleke za avtomobilske sedeže ter ohranjali njihov privlačni videz in udobje čez leta.