Avtosedež jahač je daleč najmanj varen

avtosedezKar se tiče varnosti otrok v avtu, lahko rečemo, da se to področje vsekakor ves čas razvija. Ves čas se namreč izvajajo testi, ves čas raziskujejo proizvajalci, kako bi lahko avtosedež naredili še bolj varen in seveda so starši lahko le veseli tega. Ravno zato prihaja tudi do tega, da se uveljavljajo novi standardi, nekateri starejši avtosedeži sploh ne smejo biti več v uporabi in še kaj bi lahko našteli. Kar pa se tiče varnosti, ki jo prinaša jahač, pa lahko rečemo, da le – ta sploh ne prinaša nobene varnosti. Namenjen je zgolj za to, da sedi otrok v sedežu višje in poteka avtomobilski pas lepo nad ramo in otroku ne poteka čez vrat. To je pravzaprav vsa varnost, ki jo nudi tak avtosedež.

 

Kljub temu, da je jahač priljubljen, pa se mu raje izogibajte

Pravzaprav skoraj da ni nobene potrebe, zakaj bi posegali po jahaču, če pa obstaja avtosedež skupine 2/3, ki je namenjen uporabi vse do višine, ko je avtosedež sploh potreben. Seveda je vsak tak avtosedež bistveno, bistveno bolj varen in res nudi otroku tudi tisto pravo in potrebno zaščito. Hkrati gre tudi čisto vsa tehnologija in ves razvoj v to smer, da se uporablja avtosedež, medtem ko pri jahaču tako ali tako ni česa razvijati.

Danes so tudi nove smernice pri avtosedežih, ki so narejeni na način, da sledijo otrokovi višini in ne teži, kar je bil res pravi nesmisel. Po eni strani je bila namreč usmerite glede višini, vsak avtosedež pa je imel usmeritev glede na težo. Zato se vsekakor res priporoča, da se kupi nov avtosedež, ki je hkrati tudi narejen po novih smernicah, saj se na ta način res dobi najboljše, kar je trenutno na voljo za vašega otroka. Zavedajte se, da nesreča ne počiva, lahko le stojite na semaforju, pa se nekdo zaleti v vaše vozilo in če otrok ni najbolje zavarovan kot je možno, ima lahko celo življenje posledice, pa čeprav vi niste povzročili nesreče in je tudi niste mogli pričakovati.