Do boljše prebave na naraven način

prebavne motnje

Ali tudi vi spadate med vse večjo populacijo tistih, ki imajo ponavljajoče težave s prebavo? Ne glede na to, ali vas muči razdražljivo črevesje, počasna prebava, napihovanje, zgaga in podobno, obstaja način, kako si lahko pomagate.

Vir vaših težav je po vsej verjetnosti porušeno ravnovesje v črevesju, kar pomeni, da so se v njem razmnožili škodljivi mikroorganizmi, medtem ko je prisotnost koristnih bakterij močno upadla. Ravnovesje lahko ponovno vzpostavite s postopnim jemanjem probiotikov in prebiotikov, ki jih vsebujejo določene vrste kvasovk. Ena izmed koristnih kvasovk je na primer saccharomyces boulardii, ki je odporna na želodčno kislino in se ob zaužitju uspešno naseli v črevesni mikrobioti.

saccharomyces boulardii (1)

Kje lahko dobite več te kvasovke? Kvasovka saccharomyces boulardii je trenutno na voljo v obliki prehranskega dopolnila, ki ga ponuja Hiša zdravja v svoji spletni trgovini. Za dodatno podporo vaši prebavi in presnovi pa vam poleg te kvasovke lahko pomaga tudi aloe vera sok uporaba pa je predvsem priporočljiva vsem tistim, ki želijo svojemu telesu zagotoviti vsa potrebna mikrohranila na naraven način.

bakterije v vašemu črevesju

Kako saccharomyces boulardii pomaga vašemu črevesju?

Izdelek, ki ga lahko zaužijete v obliki kapsul kot prehransko dopolnilo, vsebuje zelo specifičen sev kvasovke s polnim imenom saccharomyces cerevisiae var. boulardii I-3799, ob pridelavi pa sta mu bila dodana še dva prebiotika, ki se tudi sicer pogosto dodajata v prehranski industriji, in sicer sta to guar gumi, ki običajno deluje kot zgoščevalec, ter inulin, prehranska vlaknina, sestavljena iz številnih enot fruktoze.

Tako guar gumi kot inulin sta polisaharida in prebiotika. Prebiotiki imajo poleg probiotikov zelo pomembno vlogo v črevesju, saj se brez njih koristni črevesni mikroorganizmi ne bi mogli razvijati. Prebiotiki namreč ustvarijo ustrezno okolje za njihovo rast in razvoj. Z dodajanjem kvasovke saccharomyces boulardii omogočite svojemu črevesju idealne pogoje, da se v njem razvijejo koristni mikroorganizmi.

saccharomyces boulardii1

Kako deluje in pri kakšnih težavah se najbolj obnese?

Ena od največjih prednosti, ki jih ima kvasovka saccharomyces boulardii, je predvsem ta, da je odporna na prebavne sokove v prebavilih. Na ta način se v svoji nespremenjeni obliki uspešno prebije do črevesja, kjer se aktivira.

Še posebej intenzivno saccharomyces boulardii učinkuje prav v primerih, ko je črevesna mikroflora porušena. Takrat v prebavnem traktu odpravi spremljajoče neželene simptome ter pomaga ponovno vzpostaviti črevesno ravnovesje.

V primeru ko se v črevesju prekomerno razrasejo patogeni, saccharomyces boulardii učinkovito preprečuje njihovo nadaljnje širjenje ter tako bistveno zmanjša njihove toksične učinke. Če imate ugotovljeno okužbo s kandido, je priporočljivo jemanje kapsul s kvasovko saccharomyces boulardii.

naravni sok aloe vera.1.2

Stoodstotno naravni aloe vera sok

Za bolj urejeno prebavo je seveda najprej potrebno urediti svoj življenjski slog. To pomeni, da je nujno uživati pestro in raznovrstno prehrano, poskrbeti za sprostitev po napornem delovniku ter ohranjati zdrave medsebojne odnose z bližnjimi. Ob vsem tem pa je seveda pomembna redna telesna aktivnost in dober spanec.

A če se nam na katerem od teh področjih poruši ravnovesje, se bo to odražalo tudi na našem telesu. Prvi korak, ki ga lahko torej storimo, je da poskusimo telesu povrniti vsaj nekakšno dobro osnovo. Naravni napitek aloe vera sok je lahko odličen začetek. Gre namreč za povsem naravno pridelan sok, pridobljen po postopku hladnega stiskanja. Ne vsebuje dodatnih barvil niti dodanega sladkorja.

naravni sok aloe vera.1

Aloe vera sok uporaba in koristi

Stoodstotno naravni aloe vera sok je samo tisti, ki ga pridobivajo iz gela rastline aloe vera. Gel nastane s postopkom hladnega stiskanja sredice debelih in mesnatih listov rastline. Le na ta način pridobljen napitek se lahko oglašuje kot stoodstotno naraven, saj s takšnim načinom pridelave lahko končni izdelek ohrani vse svoje koristne sestavine. Vsebuje številne dragocene snovi, kot so minerali in vitamini, predvsem pa je bogat z encimi in kompleksnimi polisaharidi.

Priporočen dnevni odmerek je približno do največ 120 ml, ki ga lahko spijete ob obroku. Z rednim uživanjem vam bo aloe vera sok pomagal spodbuditi počasni metabolizem, obenem pa bo poskrbel za ohranjanje normalnega imunskega sistema. Ne vpliva pa ugodno le na prebavo in črevesje, pomaga vam namreč tudi pri težavah s kožo. Če ste po obrokih običajno napihnjeni in utrujeni, je zelo priporočljivo redno uživanje priporočene količine, saj zelo uspešno odpravlja utrujenost.

naravni sok aloe vera

Velja previdnost pri uživanju in odmerjanju

Ponovno velja opozoriti na previdnost pri odmerjanju dnevno zaužite količine, saj so priporočene vrednosti z razlogom navedene na embalaži proizvajalca. Natančno preverite vse navedene podatke in jih vedno upoštevajte, saj prekomerno uživanje lahko povzroči težave.

Če ste se odločili za nakup, je priporočljivo, da ga opravite v lekarnah oziroma pri specializiranih prodajalnah, kot je na primer spletna trgovina Hiša zdravja, kjer vam je na voljo čisti naravni sok aloe vera v 946 ml posodi. Primeren je tudi za tiste z želodčnimi težavami, uživajo pa ga lahko tudi otroci v predpisani količini.

Aloe vera sok po odprtju shranjujte v hladilniku in ga porabite v roku enega meseca. Sicer običajno sčasoma sok lahko postane temnejši, kar je normalno. Kakovost samega napitka s tem ne upade, saj gre za povsem naraven proces.