Do čistega in urejenega doma brez bolečin v hrbtu

pokončni sesalniki (1)

Za udobno in prijetno bivanje je vsekakor potrebno ohranjati čistočo v vseh bivalnih prostorih. Kar pa ni vedno enostavno, še posebej, če živite v večjem stanovanju oziroma imate na voljo veliko površine. Več prostora pa tudi pomeni več čiščenja in pospravljanja. To se najbolj pozna prav pri vsakotedenskem sesanju. Če pa ste lastnik dolgodlakega pasjega ali mačjega hišnega ljubljenčka, se pokončni sesalec verjetno še pogosteje znajde v vaših rokah.

Ker pa gre za eno od tistih neprijetnih opravil, pri katerih se lahko ob nepravilni drži kaj hitro pojavijo bolečine v hrbtu, se vse manj ljudi redkeje odloča za pokončni sesalec. Zelo priljubljeni so namreč robotski sesalniki, ki v teh sodobnih časih odlično opravijo nalogo svojih zdaj še skoraj zastarelih predhodnikov. Za ogled najzanimivejših modelov pobrskajte med napravami, ki so vam na voljo v spletni trgovini roborock-shop.

bolečine v hrbtu

Konec spotikanja ob kabel

Največja prednost, ki jo imajo najboljši robotski sesalniki, je zagotovo ta, da vam ni treba niti migniti s prstom, pa je delo že opravljeno. No, če smo bolj natančni, prav s prsti boste morali opraviti nekaj pomembnih nastavitev, in potem lahko sedete in počnete druge, bolj pomembne stvari, ali pa se preprosto sproščate v sosednjem prostoru.

Če bi vseeno raje sami opravili vsaj nekaj dela, a iščete napravo, ki vam bo to bistveno olajšala, bo morda najprimernejši baterijski pokončni sesalec za vaš dom, ki vam ga ne bo treba vklapljati v vtičnico, med čiščenjem pa vam ne bo treba misliti še na kabel, ampak se boste lahko povsem osredotočili na delo. Ker ga napaja baterija, je popolnoma samostojen, zato imate, vsaj kar se tiče nadležnih kablov, eno skrb manj.

robotski sesalniki (1)

Priročna posoda namesto vrečke za prah

Za razliko od klasičnih sodobne naprave za sesanje prahu nimajo več vrečk, ki jih je treba menjati, ko se napolnijo. Prav nakup vrečk zanje je v preteklosti predstavljal dodaten strošek. A ti časi so minili. Najsodobnejši pokončni sesalec je opremljen s posodo, na voljo pa sta dve različici, in sicer za mokro in suho čiščenje.

Tudi robotski sesalniki so opremljeni s posodami. Običajni modeli, ki omogočajo mokro čiščenje, so sicer opremljeni z dvema posodama. Ena je namenjena shranjevanju vode za čiščenje, v drugo posodo pa se zbira posesani prah.

Baterijski pokončni sesalec omogoča več načinov delovanja, ki si jih lahko prilagodite glede na površino, kjer je potrebno čiščenje. Tako na primer svojo izbrano napravo ponastavite lahko za preprogo ali gladke površine, kot sta parket ali laminat. Poleg izjemne prilagodljivosti in uporabnosti je njegova prednost predvsem v tem, da ni zahteven za vzdrževanje.

robotski sesalniki2 (1)

Preprosta uporaba in enostavno čiščenje

Vsebino posode za prah namreč lahko preprosto stresete v koš za navadne smeti, nato pa jo operite. Pred nadaljevanjem dela očistite in splaknite še sprednji in zadnji filter ter dobro osušite vse očiščene komponente. Pomembno je, da so vsi elementi popolnoma suhi pred ponovno uporabo.

Da boste svoj pokončni sesalec lahko nemoteno uporabljali, boste lahko vse pomembne podatke razbrali na preprostem OLED zaslonu, na katerem lahko jasno razberete, koliko časa imate še na voljo za sesanje, odčitate pa lahko tudi izbrani način delovanja in stanje baterije. Moč baterije zagotavlja nemoteno čiščenje večjega stanovanja, tako da vam ne bo treba skrbeti, ali bo baterija zdržala.

pokončni sesalec.1 (1)

Najboljši robotski sesalniki dodobra spreminjajo uporabniško izkušnjo

Imajo namreč vse, ampak res čisto vse. Za razliko od funkcij, ki jih ponuja pokončni sesalec za vaš dom, so robotski sesalniki rezultat najsodobnejše tehnologije, ki je razvila najnaprednejše in najinovativnejše naprave za čiščenje. Najsodobnejši in najzmogljivejši modeli so tudi najdražji, a če želite vložiti v kakovosten izdelek, ki vam bo dolgo služil in bistveno poenostavil čiščenje, potem je odločitev za nakup zelo modra.

Ne le, da vam robotski sesalniki olajšajo čiščenje, omogočajo vam tudi popoln pregled nad opravljenim delom, tudi ko niste v istem prostoru v času čiščenja. Imate namreč možnost uporabe posebne aplikacije, v kateri lahko na zelo preprost način natančno samodejno izrišete površino prostora, vrsto tal in vse predmete, ki se nahajajo v njem. Tako imate na voljo 3D zemljevid, na katerega samo kliknete prek svojega mobilnega telefona, in čiščenje je že aktivirano.

pokončni sesalec (1)

Umetna inteligenca vam omogoča veliko dodatnih funkcij

Poleg 3D izrisa površine in realnega prikaza vseh ovir, ki se nahajajo v prostoru, robotski sesalniki ponujajo še veliko več. Med drugim lahko opravljate videoklice, saj ima aplikacija vgrajen mikrofon. Tako imate na voljo možnost ogleda na daljavo, obenem pa lahko v živo komunicirate s svojimi družinskimi člani ali hišnimi ljubljenčki.

Poleg tega je omogočeno avtomatsko čiščenje krpe, saj so sodobni robotski sesalniki opremljeni z edinstvenim pralnim sistemom, ki krpo opere med samim delovanjem, nato pa še potem ko naprava zaključi z delom.

Z nadgrajeno tehnologijo je vsak model tudi vse bolj zmogljiv. Temu ustrezno pa je potrebno vsakič znova zagotavljati dovolj hitro polnjenje baterije. Kapaciteta le-te lahko znaša tudi do 5.200 mAh, s tem pa zagotavlja sesalno moč do 5.100 Pa. Takšna baterija se običajno polni do šest ur, zagotavlja pa do 180 minut delovanja. Natančnejše podatke o zmogljivosti in načinu delovanja vseh opisanih naprav poiščite na spletni strani roborock-shop, kjer lahko najdete tudi več podatkov o lastnostih baterij.

robotski sesalniki1 (1)