Estrih cena odvisna od različnih dejavnikov

estrihi cena

Ne glede na to, ali gradite novo hišo, obnavljate staro ali zgolj nadzorujete gradbena dela: izbira gradbenih izvajalcev je vedno nočna mora. Še posebej takrat, kadar vas omejujejo finančne zmožnosti in ste za prihranek pripravljeni sprejeti neljube kompromise, kot je preveč ugodna estrih cena in posledično nižja kakovost.

Pri sumljivo cenovno ugodnih izvajalcih so materiali nižje kakovosti, prav tako je delo izvedeno manj natančno, kar povečuje možnost za kasnejše popravke in sanacijska dela. Vse to zvišuje vaše stroške, zato je pred končno izbiro nujno pretehtati vse možnosti in izbrati pravo razmerje med kakovostjo in ceno.

Naj ugodna estrih cena ne bo edini pogoj za izbiro ponudnika

Kakovostno izvedena gradbena dela so ključnega pomena za zagotavljanje dolge življenjske dobe stavbe in preprečevanje prehitre obrabe notranjih pohištvenih elementov, zato vam priporočamo, da pri izbiri ponudnika za izvedbo strojnega tlaka ne izberete podjetja, ki v oglasih uporablja besedne zveze, kot je na primer »najnižja estrih cena«.

Vzemite si čas in dobro preglejte ponudbo na trgu ter primerjajte, kaj lahko za ponujeno ceno dobite. Izkušeni mojstri vam bodo priporočili, da pred sklenitvijo pogodbe dobro preberete tudi mnenja strank na portalih (če je to le mogoče) in povprašate tudi po možnosti garancije ali ostalih zagotovilih kakovosti.

Od česa je odvisna cena?

V večini primerov je estrih cena odvisna od več dejavnikov: načina strokovne izvedbe, kakovosti tlakov, izbrane debeline in materialov. V povprečju boste za en kvadratni meter odšteli 1,5 €. Cene se razlikujejo tudi glede na stopnjo personalizacije storitve željam kupca, zato za podrobnosti vprašajte strokovnjaka oz. ponudnika.

Na različnih straneh boste našli nešteto informacij o tem, kako dober indikator kakovosti je nizka estrih cena storitve. Predvsem pa pri izbiri ne skoparite, ampak izberite kakovostne materiale in izkušene izvajalce. Višja začetna investicija se bo hitro povrnila, poleg tega pa vam v prihodnosti ne bo potrebno sanirati morebitnih napak ter tako še dodatno višati stroške.