Izberite prave ploščice za teraso

ploščice za teraso

Če se sprašujete, kaj je mišljeno s tem naslovom, potem le preberite tale članek, saj je poln uporabnih nasvetov. Kot prvo se morate zavedati, da so prave ploščice za teraso tiste, ki so primerne za zunanjo uporabo. Ploščice za teraso so namreč debelejše, saj morajo biti odporne na vse vremenske razmere torej tako močno sonce kot tudi mraz. Pri tem, kako debele ploščice za teraso boste izbrali, pa je veliko odvisno tudi od podnebja, kjer se nahaja objekt, ki ga opremljate. Ploščice za teraso Keramoteka podjetja imajo ravno zaradi tega različno debelino, ker se tudi trgovec zaveda, da so za Primorsko na primer potrebne vseeno malo tanjše ploščice za teraso kot pa na Notranjskem ali v višjih legah, ki so pozimi bolj podvržene zelo nizkim temperaturam. Različna debelina pa tudi različno stane, zato Primorec ne bo kupil tako dragih verjetno kot Notranjec.

Ploščice za teraso naj ne bodo gladke

Veste, katera je druga največja napaka, ki jo ljudje naredijo? Ta, da ne upoštevajo, da čisto vse ploščice drsijo, ko so mokre. Če pa je na ploščicah še led, pa je to recept, da se zelo poškodujete. Kar se tiče granulacije, upoštevajte, da bolj neravne kot so ploščice za teraso, bolje je, saj vsaj takrat ko pada dež, vam ne bo treba hoditi kot po jajcih, kot pogovorno pravimo, prav tako pa vam ne bo treba opozarjati o tem čisto vsakega gosta. Še bolj nevarno pa je, da niti opazimo ne, da so ploščice za teraso mokre. Takrat seveda povsem neprevidno stopimo na tla in že imamo hudo nesrečo. Ne boste verjeli, ampak urgenco vsakodnevno obišče ogromno ljudi, ker so padli na ploščicah in poskrbite, da ne boste naslednji na vrsti vi.

Keramoteka vam bo pravilno svetovala

Če boste ploščice za teraso kupovali v podjetju Keramoteka, vam bodo prodajalci vedno svetovali, kakšna granulacija je najboljša, enako pa tudi za debelino. Zaupajte jim vse podatke, ki so pomembni, kateri so, pa vam bodo sami zaupali. Če vas zanima, kakšne ploščice kupiti, da si polepšate teraso, si preberite tukaj.