Ko postane obračun plač preveč potraten

obračun plač špica

Se vam kdaj zdi, da vaše računovodje v podjetju enostavno ne dohajajo vsega dela, razlog pa tiči v tem, da prvi teden v mesecu samo pripravljajo vse podatke, ki so nujno potrebni za obračun plač? Kljub vsemu prizadevanju pa se še vedno dogaja, da prihaja do napak, ki jih je treba popraviti, popravljanje pa zopet vzame prepotreben čas … Se vam ne zdi, da je v tem primeru veliko bolje razmišljati v smer, da bi obračun plač naredili avtomatiziran, torej da bi program vse delovne ure, nadure, prevoze na delo, potne naloge, dnevnice, prehrano, prenočišča, stroške povezane s potmi, dopuste, bolniške … preračunaval sam, računovodja bi samo pritisnil gumb za obračun plač? V mislih imamo rešitev kot je ta: https://www.spica.si/resitve/registracija-delovnega-casa/obracun-plac in ki jo ponuja podjetje Špica, ki je znano po večjem delu Evrope, preboje pa dela tudi izven Evropskih meja.

Tudi zakonov vam ni treba spremljati

Če se boste odločili za programsko urejen obračun plač, vam tudi zakonov glede spremembe na področju obračunavanja plačil ne bo več treba spremljati tako ažurno, da imate občutek, da se en zaposleni ukvarja samo s tem. Novitet je zelo veliko na tem področju, kar zagotovo ve tisti, ki te zakone bere. Občutek je, da komaj se zakon spremeni, že se spreminja drugi zakon, ki ga je treba zopet ponovno preučiti. Torej vam avtomatiziran obračun plač prinese res ogromno prihrankov v času.

Res da stane tak obračun plač, ampak

Ja, ampak, ker morate preračunati, koliko največ bi vas lahko tak obračun plač prišel, da bi bil res dražji od ročnega obračunavanja in priprave plačilnih list. Če imate enega zaposlenega, ki se cel mesec ukvarja samo s plačami, potnimi nalogi, bolniškimi, dopusti …, potem vas lahko avtomatiziran obračun plač stane toliko kot bruto bruto plača računovodje, pa verjemite, cena avtomatizacije nikakor ni tako visoka.