Kako izbrati pravi kotni brusilnik?

kotni brusilnik metal mikulic

Pravi domači mojster vam bo znal povedati, da je kotni brusilnik eno izmed najbolj vsestransko uporabnih orodij v njegovi delavnici. Z njim lahko denimo brusimo kovine ter režemo tlakovce in ploščice. Kotni brusilnik je uporaben tudi za ostrenje in poliranje najrazličnejših trdih materialov. Prav zaradi njegove vsestranskosti ga boste uporabljali pogosto, zato je pomembno, da ob nakupu preverite njegovo kvaliteto. Eno izmed podjetij, ki že vrsto let zagotavlja visoko kakovost na tem področju, je Metal Mikulič iz Radomelj. Preko priznanega japonskega ponudnika kakovostnega orodja vam prodajajo verjetno najboljše tovrstne izdelke na domačem trgu.

Zakaj je kotni brusilnik podjetja Metal Mikulič boljši od konkurence?

Gre za eno od vodilnih trgovskih podjetij v Sloveniji specializiranih za orodje in varilno tehniko. O njihovih visokih standardih kakovosti priča tudi to, da že nekaj časa tesno sodelujejo z japonsko korporacijo Hitachi Koki, katero zastopajo tako v Sloveniji kot tudi nekaterih drugih državah na Balkanskem polotoku. Njihov kotni brusilnik ima denimo povsem na novo zasnovan ventilator.

Ta med drugim zagotavlja optimiziran pretok zraka in zaradi tega zelo učinkovito hlajenje motorja. To je predvsem pomembno z vidika podaljševanja življenjske dobe orodja. Poleg tega se izdelek lahko pohvali z dvojno izolacijo ter blokado vretena. Njegova majhna teža vam bo omogočala fleksibilnost pri delu in posledično zagotavljala varnost.

kotni brusilnik hikoki

 

Poskrbite za varnost

 

Kotni brusilnik je lahko tudi nevaren, če smo z njim nekoliko nespretni. Pred uporabo se zato natančno pozanimajte o vseh varnostnih funkcijah, ki jih ima vaš izbran izdelek. Nekateri imajo namreč vgrajeno zelo napredne mehanizme, ki ob vsaki najmanjši napačni uporabi njegovo delovanje učinkovito zaustavijo.

Med samim brušenjem poskrbite, da kotni brusilnik držite pravilno. Oprijem mora biti čvrst, vendar udoben. Le tako bo delo potekalo gladko in brez zapletov. Prav tako je zelo pomembno, da kupite orodje, ki je dovolj lahko. Z njim morate namreč upravljati enostavno. Le to vam zagotavlja pravi nivo varnosti.