Kolagen, primeren za vse skupine ljudi

kolagen

Vprašanje, ki se danes vedno pogosteje poraja, je, zakaj se ljudje odločajo postati vegani? To se nanaša le na odpoved mesu in vsem živilom živalskega izvora. Govor je o novem slogu življenja. Takšnem, v katerem ni prostora za izdelke, ki bi vsebovali kar koli živalskega. Ali bi bili izdelani na način, krut do živali. V naravi je ves kolagen le živalskega izvora. Nahaja se predvsem v koži, hrustancu, kitah, mišicah, kosteh. V prehranskih dopolnilih je uporabljen kolagen govejega ali ribjega izvora. Tudi pristaši veganstva bi radi uživali v vseh prednostih, ki jih imajo drugi. Zanje se najde kolagen na tej povezavi: https://www.malinca.si/kolagen-up.html

Kolagen za alternativen slog življenja

Zakaj bi ta vedno večja skupina morala ves čas iskati alternativne načine za dosego istega? Morda tudi za nekatere mesojedce velja, da tudi v imenu lepote ne bodo želeli popiti ali pogoltniti zvarka iz kosti in veziva živalic. Želja po izboljšanju zunanjosti je prisotna prav v vseh, ne glede na jedilnik. Z leti se namreč veča število gubic, ki se nato razvijejo v gube. Koža izgubi svojo prožnost in čvrstost. Nekateri trdijo, da že po dvajsetem letu pride do tega, da se kolagen začne postopoma zmanjševati. Telo ga vsako leto proizvede cel odstotek manj. Zato je kolagen treba nadomestiti. Na srečo je na pomoč priskočila znanost.

Kolagen raznih oblik na vseh policah

Prav zaradi napredka je danes tako na fizičnih kot tudi na spletnih policah mogoče dobiti kakovosten kolagen. Na voljo je v prahu ali kapsulah, lahko je pridobljen iz rib, goveda, konja ali zajca. Rast priljubljenosti veganskega sloga življenja pa je prisilila ponudnike v več ustvarjalnosti. Zato je na trgu kolagen tudi zanje. Telo samo ve, kaj potrebuje. Določeno količino beljakovine kolagen še vedno tvori. Treba ga je le spodbuditi, da pospeši proizvodnjo. To se da storiti s pomočjo dopolnila. Posebej takšnega, ki vsebuje silicij, ki je nujen za njegovo gradnjo.