V katerih primerih je kontrola dostopa smiselna?

kontrola dostopa

Glede na to, da imamo v tem članku v mislih podjetja, torej poslovne prostore, je kontrola dostopa smiselna dejansko takrat, ko se vaše podjetje že malo bolj razširi in imate več pisarn, zaposleni pa prehajajo med pisarnami, kar pomeni, da je lahko v določenih trenutkih kakšna pisarna tudi prazna. Torej če pogledamo malo drugače, potem vidimo, da je kontrola dostopa dejansko namenjena temu, da se omeji dostop nepovabljenim obiskovalcem, zaposlenim pa se dostop kljub vsemu ne otežkoči preveč. Če ima zaposleni samo kartico, potem lahko z njo brez težav vstopi v poslopje, kartice pa, v kolikor vam bo Špica uredila celoten sistem, ni treba dodatno vtikati v skeniranje, temveč jo samo približate senzorju.

Zakaj je kontrola dostopa pri Špici najboljša?

Enostavno zato, ker je kontrola dostopa le ena od stvari, ki jo lahko uredite pri tem podjetju. Si predstavljate, da želite enkrat urediti tudi evidenco delovnih ur, pa bolniško evidenco, evidenco dopustov, torej da ni potrebnega nič ročnega dela, le en klik, ki se pri obračunu plač sam upošteva? Potem takem bi morala biti ločena kontrola dostopa, pa ločene vse ostale evidence, namesto da bi imeli samo en sistem, ki se ga lahko nadgradi tudi glede na vaše želje. Ravno zato je Špica najboljša izbira, lahko pa je kontrola dostopa prva stvar, za katero se odločite v vašem podjetju, lahko pa je tudi zadnja stvar, odvisno od vaših želja, saj se sistem lahko samo dodatno nadgradi.

Kakšna kontrola dostopa je za vas smiselna?

Glede na to, da imamo kar precej različnih sistemov, s katerimi se lahko kontrola dostopa izvaja, se je zagotovo najbolje po nasvet odpraviti kar k omenjenemu podjetju. Le – to vam bo na podlagi vaših željah predlagalo najboljšo rešitev, hkrati pa vam bodo predlagali, kaj je po njihovem mnenju za vas najbolje. Tako boste s skupno debato prišli zagotovo do za vas najboljše rešitve in bo kontrola dostopa v vašem podjetju zagotovo pravilno urejena.