Mikavna dražba

drazbe123

Pred vami je mikavna dražba, zaradi katere želite  preizkusiti svojo srečo in predmet kupiti. Zato ne boste odlašali in se boste nanjo pravočasno odzvali, tako da boste vplačali varščino in pripravili vse potrebne dokumente. Hkrati pa boste spremljali aktualnost dražbe vse do dne, ko bo ta tudi izpeljana.

Uspešna dražba

To, da je prišel dan dražbe in se je ta uspešno izvedla ter je predmet dobil novega lastnika, pomeni že, da je dražba bila uspešna. Torej, cilj dražb je prodati različne predmete najboljšemu ponudniku, nekomu, ki je zanje pripravljen ponuditi največ. Kdo bo torej uspešen in si bo lastil predmet, je seveda odvisno od naših želja in tudi finančnih zmožnosti. Torej, po uspešno izvedeni dražbi, je ta še posebej uspešna za nekoga, ki je predmet tudi kupil. Njegov trud ni bil zaman in je tako postal lastnik predmeta. Super, mar ne? Če pa nismo imeli te sreče, pa lahko da jo bomo imeli kdaj v prihodnje in je tako nujno, da še naprej spremljamo aktualne dražbe.

Neuspešna dražba

Dražbe so lahko tudi iz kakršnihkoli razlogov preklicane. To pomeni, da do teh niti ni prišlo in je še pred njenim pričetkom ta bila preklicana. Zakaj se to zgodi, nam najbolje lahko pove prav prodajalec ali organizator dražbe. Sicer je razlogov lahko kar nekaj različnih, pa vendar je najbolj pomembno to, da nimamo več možnosti predmet tudi kupiti. Dražba je pa lahko tudi neuspešna za posameznike, ki so sodelovali na dražbi, je bila ta uspešno izpeljana, pa nismo bili najboljši ponudnik. Nekdo drug je za predmet ponudil več in smo tako izgubili možnost nakupa.

Ne glede na to, ali je uspešnost dražbe bila na naši strani ali ne, ali je bila prekinjena oziroma preklicana, najbolj pomembno je, da ne odnehamo in da še v prihodnje iščemo možnosti nakupov s pomočjo dražb.