Odvetnik mora biti zaupanja vredna oseba

odvetnik petek

Odvetnik je praktično enako kot zdravnik, kot psihiater, ali pa če hočete kot duhovnik. Odvetnik mora biti takšna oseba, ki se ji brez težav zaupamo, ki ji povemo čisto po resnici, in to brez kakršnega koli zadržka. Namreč, le če bomo odvetniku povedali točno tako kot je bilo, nas bo lahko uspešno branil pred morebitno obtožbo. Kot smo izvedeli, je odvetnik Petek znan po svojem odličnem delu in že na prvem sestanku da tako zelo pozitiven občutek, da se enostavno ne more zgoditi, da mu kdo ne bi zaupal. A če mu ne povemo resnice žal tudi ni on ni vsemogoč.

Odvetnik je tudi prijatelj

Odvetnik mora biti takšna oseba oz. imeti takšno osebnost, da lahko postane vaš najboljši prijatelj, saj so le prijatelji tisti, ki bodo za vas naredili nekaj več. Pogosto pa ravno to nekaj več prevesi v našo korist in zaradi tega dosežemo želeno. Odvetnik Petek naj bi bil takšna oseba, ki deluje na principu prijateljsko – poslovnega odnosa in ravno zaradi te njegove lastnosti je tako dober in iskan odvetnik. Ne mara le tega, da mu kdorkoli laže, še posebej mu ne sme lagati njegova stranka. Če ugotovi laž je pripravljen tudi nemudoma prekiniti sodelovanje.

Odvetnik naj svetuje

Ni dovolj, če te zna odvetnik zgolj zastopati na sodišču. Mora imeti sposobnost, da ti pravilno svetuje še predno zadeva pride na sodišče, da zadevo za vas uredi z kar najmanjšimi možnimi stroški in s kar čim manj negativnimi posledicami. Omenjeni odvetnik je še več kot to, praktično ni zadeve, ki jo sprejme v reševanje, ne sprejme pa vseh, v kateri bi bila katera koli od posledic negativna za njegovo stranko. Zato je tudi zelo priljubljen in iskan odvetnik, hkrati pa njegove storitve tudi niso drage. Žal pa je, zaradi vseh teh njegovih lastnosti, zelo zaseden.