Omrežje LTE z opazno razliko med 3G

omrežje

Če smo bili nekdaj vajeni, da je mobilni telefon samo za klicanje in pošiljanje kakšnih sporočil ter uporabo nekaterih aplikacij, pa je sodobni uporabnik mnogo bolj zahteven. Želi namreč, da ima ves čas na voljo tudi dostop do spleta in to res kadarkoli in kjerkoli že je. Seveda pa sodobnemu uporabniku tudi ni dovolj le to, da ima dostop do interneta, zelo pomembno mu je, da ima omrežje LTE, da se mu strani odpirajo hitro, skoraj da brez čakanja. Že omrežje 3G, ki je bilo nekdaj nekaj izjemnega, je za sodobnega uporabnika prepočasno in je že vse narobe, če slučajno omrežje LTE ne lovi. Seveda, če primerjamo hitrost prenosa, je LTE omrežje za 10 – krat hitrejše od omrežja 3G, kar pa se pri uporabi zelo pozna.

Kaj pa omrežje LTE v primerjavi z EDGE?

Seveda, tukaj pa je razlika še bistveno, bistveno večja. Pri omrežju EDGE je treba čakati kar kakšno minuto, da se že povsem enostavna spletna stran odpre, če pa želimo odpreti spletno stran, ki je že tako ali tako večja in bolj zahtevna za strežnik, pa lahko kar pozabimo, da se bo spletna stran sploh odprla. Še slabše je seveda pri prenosu kakšnih aplikacij, ko je to omrežje praktično neuporabno. Vendar pa se ga žal še vedno lahko pri določenih operaterjih, predvsem tistih, ki gostujejo drugje, lahko ujame, zato se uporabniki teh operaterjev mnogokrat zelo razočarani, če ne že kar jezni.

Tudi telefon mora omogočati to omrežje

Nikakor pa ne smemo tudi mimo telefona, ki ga uporabljamo. V kolikor gre za GSM telefon ali pa zelo zastarel model pametnega telefona, lahko na LTE omrežje takoj pozabimo. Ti telefoni niti tehnologije za to omrežje še nimajo vgrajene, zato je v teh primerih edina in najboljša rešitev zamenjava telefona za novejšega. Se pa tudi novejši dobijo po ugodnejši ceni, če so vam finance problem.