Parket je duša vašega bivalnega prostora

parket hotenjka

Parket ostaja ena najbolj priljubljenih talnih oblog, saj zaradi svojega naravnega videza ustvarja topel in domač občutek, ki maksimalno polepša bivanjsko izkušnjo. Glede na to, da je parket lesena talna obloga, v naše domovanje prinese stik z naravo, poleg tega pa ga je zelo enostavno kombinirati z drugimi gradbenimi materiali, kot so denimo kamen, steklo ter razno razne kovine. Vsak lastnika doma ve, de parket dobre kvalitete ključen za lep izgled bivalnih površin.

Če pravkar opremljate svoj dom in iščete ustrezen parket Hotenjka vam ponuja najkvalitetnejšega, kar potrjujejo tudi številni certifikati. Njihovi izdelki so površinsko obdelani z večkratnim oljenjem, kar jim zagotavlja dolgotrajno obstojnost. V njihovi široki ponudbo boste našli parket različnih površinskih obdelavah, številne vrste lesa, barv ter dimenzij.

hotenjka parketi

Ko izbirate parket Hotenjka priskoči na pomoč

Čeprav je parket v glavnem mogoče kasneje tudi večkrat obnoviti, pa je vseeno pomembno, da že na začetku izberemo kvalitetnega, ki se bo tudi lepo prilegal vašemu domu. Pri izbir najboljšega parketa za vas, vam bodo prijazni strokovnjaki salona Hotenjka z veseljem priskočili na pomoč in vam ob tem zaupali tudi marsikatero skrivnost. Ste denimo vedli, da lahko parket lahko položi tudi na talno gretje? Seveda je pri tem potrebno upoštevati nekatere omejitve. Predvsem je potrebno biti pozoren na izbiro lesa, saj se nekatere vrste ob toplotnih spremembah preveč krčijo in raztezajo, kar hitro povzroči poškodbe.

Parketa nikar ne polagajte sami

Zelo pomembno je, da je parket že na začetku tudi dobro položen, saj se boste tako izognili kasnejšim težavam z njim. Kvalitetna vgradnja talnih oblog je seveda najbolj odvisna od samega strokovnjaka, vendar nanjo vplivajo tudi številni drugi parametri, kot so denimo material površine na katero se parket polaga, njena uravnanost ter seveda vlažnost okolja. Nekatere izmed teh parametrov sami zelo težko preverimo in je o njihovi ustreznosti zares najbolje povprašati strokovnjake z večletnimi izkušnjami.