Ultrazvok dojk je odlična preventiva

ultralab ultrazvok dojk

Ženske so v posebni nevarnosti, da zbolijo za rakom, ki lahko prizadene prsi, rodila ali maternični vrat. Znanstvene raziskave še niso pokazale natančnih vzrokov za razvoj abnormalnih celic. Skrbi, da do slednjega pride zaradi pregrobega otipavanja ali stiskanja, so popolnoma odveč. Čeprav natančen vzrok ni bil ugotovljen, so znanstveniki odkrili dejavnike tveganja. Poznavanje teh danes skorajda spada pod splošno razgledanost. Vedenje o dejavnikih je pomembno za pravočasno odkritje bolezni. V Sloveniji deluje društvo Dora, ki vabi na preventivni ultrazvok dojk. Po izpolnitvi določene starosti ženska prejme vabilo na pregled. Čeprav pogosteje zbolijo starejše ženske, pa te niso edine, ki lahko zbolijo.

Ultrazvok dojk je tudi vaša skrb ultralab dojk

Zdravniki svetujejo, da dekleta že v času zorjenja začnejo spoznavati svoje telo. Menijo, da mora že dekle vedeti, kakšno je zanje običajno stanje oprsja. Tudi to pripomore k zgodnjemu odkrivanju anomalij, ki jih dokončno potrdi ultrazvok dojk. Na spletni strani državnega programa je navedenih pet nasvetov, kako naj poteka pregled tega dela ženskega telesa. Ženske vseh starosti bi morale vsak mesec temeljito pretipati ogrožen predel. Pri tem morajo biti pozorne na videz bradavice, trdoto in obliko celotnega predela. Odkritju kakršne koli spremembe mora slediti naročilo pri zdravniku. Ta po potrebi napiše napotnico za ultrazvok dojk. Sodeč po državnem programu in neutrudnem delu zdravnikov, je jasno, da želijo izboljšati zdravje ljudi. Ne glede na to se je treba zanašati tudi nase.

Ultrazvok dojk in pozornost se plačata

Posameznik namreč svoje telo sam pozna bolje kot drugi. V določenih primerih tudi bolje kot zdravnik. Z leti oseba z rednimi pregledi in navsezadnje tudi s spolnimi odnosi svoje telo dodobra spozna. Ko je nekaj narobe, to začuti. Kljub skrbnosti so zdravniki le ljudje. Kot velja za vse ljudi, velja tudi za zdravnike, da so eni dobri in drugi manj. Če zdravnik ne verjame, da nekaj ni v redu, se lahko napotite drugam. Obrnete se lahko na zasebne ambulante, kjer je ultrazvok dojk treba plačati, vendar je temeljita pozornost zagotovljena.