Zakaj je požarna varnost tako pomembna?

požarna varnost

 

Vsak od nas verjetno meni, da je seznanjen in dobro pripravljen na najhujše. Ko pa v realnosti pride do težke in življenju nevarne situacije kot je požar, pa nam lahko dober načrt in priprava kot je požarna varnost, reši lahko kar nekaj premoženja ali v mogoče celo tudi naše življenje oz. življenje naših bližnjih. Res je, da so vsi delodajalci zakonsko zavezani k ureditvi same požarne varnosti, na vprašanje kako je urejena sama požarna varnost samih stavb v katerih živimo, pa v večini primer niti dobro ne znamo odgovoriti. Vsi lahko vidimo načrte ki visijo na stenah naših hodnikov, pa je to res dovolj? Ko nepričakovano pride do najhujšega ali je naša priprava zadostna?

Požarna varnost vas zaščiti tudi izven dosega požarov

Ali ste vedeli da vas lahko dobra priprava in načrt zaščiti tudi izven dosega naravnih katastrof. Zakonsko vam namreč zavarovalnica ni dolžna izplačati življenjskih in zdravstvenih ter ostalih zavarovalnih premij, v kolikor vaša požarna varnost ne ustreza vsem standardom in smatrajo da niso bile izpolnjenje vse obveznosti iz strani zavarovanca. Do podobne situacije lahko pride tudi pri primerih premoženja in zavarovanega okolja. Na žalost nas velika večina niti dobro ne razume, kako se zavarovalnice zakonsko zaščitijo v določenih primerih.

Izberite znanje po ugodni ceni

Če tudi vas zanima kaj vse zajema požarna varnost, kdo vse je odgovoren za izvajanje ukrepov in kako mora za požarno varnosti poskrbeti delodajalec oz. upravnik, je vsekakor priporočeno da obiščete strokovnjaka. Strokovnjaki vam bodo priskočili na pomoč pri vseh morebitnih vprašanjih in vam bodo pomagali da boste zagotovo izpolnili vse potrebne zakonske obveznosti, ki se dotika tematike požarna varnost. Ne glede nato ali ste lastnik stavbe, hiše, upravnik ali lastnik podjetja, je priporočljivo da zaščitite vaše premoženje, vaše podjetje in zaposlene, saj vas v tem nič ne bo moglo presenetiti. Naj bo požarna varnost vaša dodatna zavarovalna polica.