Zakaj so naravni deodoranti logična izbira?

naravni deodoranti1.1

Kateri zdravju prijazni naravni deodoranti so pravi za vas? Na trgu je veliko različnih izdelkov. Tukaj je nekaj stvari, ki jih morate upoštevati pri izbiri: imate občutljivo kožo? Potem boste želeli izbrati izdelek, ki ne vsebuje dražilnih snovi kot je aluminijev klorohidrat. Le-ta je pogosto uporabljena sestavina v tovrstnih izdelkih in deluje tako, da blokira pore, kar preprečuje izločanje znoja. Obstaja zaskrbljenost, da je lahko povezan z rakom in drugimi zdravstvenimi težavami. Obstajata dve glavni vrsti aluminijevega klorohidrata: monomerni in polimerni. Monomerni  je najpogosteje uporabljena oblika, saj učinkoviteje blokira znojnice. Nekatere študije so pokazale povečano tveganje za nastanek raka dojk pri ženskah, ki uporabljajo izdelke, ki ga vsebujejo. Obstaja tudi bojazen, da se lahko absorbira skozi kožo in kopiči v telesu, kar lahko povzroči toksičnost.

naravni deodoranti

Ne vsebujejo ostrih kemikalij in dišav

Večina ljudi pozna standardne izdelki, ki so danes na voljo na trgu. Vendar pa so vse pogostejša izbira tudi naravni deodoranti, poraba standardnih izdelkov pa se zmanjšuje. Izdelani so iz sestavin, ki so nežnejše do kože in ne vsebujejo ostrih kemikalij in dišav. Poleg tega jih je veliko veganskih. Pomembno je, da poiščete takega, ki bo dobro deloval na kemijo vašega telesa. Različni ljudje se bolje odzivajo na različne formule, zato bo morda potrebnih nekaj poskusov in napak, da boste našli idealnega za vas. Zdravju prijazni naravni deodoranti morda ne bodo delovali takoj kot delujejo tradicionalni izdelki. Vaše telo se lahko na nov izdelek prilagodi šele čez nekaj dni. Spomnite se, da ga po potrebi ponovno nanesete čez dan.

Naravni deodoranti vsebujejo alum

Alum je mineralna sol, ki pomaga nadzorovati znojenje in nevtralizirati telesni vonj in se uporablja že stoletja. Nekateri ljudje raje uporabljajo alum, ker ne vsebuje potencialno škodljivih kemikalij. Ob pravilni uporabi je alum varen in učinkovit pri ohranjanju svežine in suhosti ves dan. Učinkovito prikriva neprijetne vonjave. Ni dokazov, da je škodljiv, če se uporablja v skladu z navodili. Če imate kakršne koli pomisleke glede uporabe izdelka, ki vsebuje to sestavino, se najprej posvetujte s svojim zdravnikom ali zdravstvenim delavcem.