Zaveslajte do lepše postave in se ob tem zabavajte

hujšanje

Če se redno rekreirate, potem imate po vsej verjetnosti doma tudi nekaj telovadnih pripomočkov, s katerimi se občasno posvetite oblikovanju svoje postave. So morda že zastareli in postali neuporabni? Ali pa si preprosto želite svoji vadbi dodati neko novo razsežnost, jo mogoče otežiti, ali pa se ob tem želite končno tudi zabavati?

Zdaj so vam na voljo številne različne vrste uteži, palic, drogov, medicinskih žog, tekalnih stez, sobnih koles, kot tudi trampolinov in razno raznih fitnes naprav. Med vse bolj zaželenimi je tudi prav poseben pripomoček za izgubo teže, ki postaja vse bolj priljubljen med vadbe željnimi: veslaška naprava. Ta je namreč izredno pomembna za vse tiste, ki bi radi izkusili učinkovito kardio vadbo, ob kateri se aktivirajo čisto vse posamezne mišične skupine.

Kako vam pri vadbi lahko pomagajo različne uteži?

Med najbolj pogosto uporabljene pripomočke za krepitev rok zagotovo spadajo ročne uteži. Te so lahko preproste ročke ali pa bolj kompleksne, nastavljive, ki so lahko prevlečene z vinilom ali neoprenom, ki preprečuje, da bi vam med vadbo zdrsele iz rok. Lahko pa si omislite kettlebell za bolj zahtevnejšo vadbo ali pa uteži za gležnje in zapestja, s katerimi boste krepili ti dve najpomembnejši skupini sklepov.

Na voljo so vam v edinstveni podobi manšet, saj si jih nadenete okoli sklepa, ki ga želite obtežiti. Te uteži lahko uporabite med izvajanjem statičnih vaj, ali pa si jih nadenete, ko se odpravljate ven na sprehod ali tek, saj so primerne za uporabo tudi med samim gibanjem. Te prav posebne uteži za gležnje in zapestja so izdelane iz umetnega materiala, pričvrstijo pa se z ”ježkom”.

Kako se učinkovito znebiti odvečne maščobe na rokah?

Odlična rešitev za vse, ki so že prešli v srednja leta in se spopadajo s povešenimi rokami. Zanje bo verjetno primeren set neopren uteži, ki so na voljo skupaj s stojalom, na katerega jih lahko zložite po različni kilaži, ki je tudi posebej označena na stojalu. Dostopne so v treh različnih obremenitvah, in sicer 1 kg, 2 kg in 3 kg.

Za začetek bodo dovolj 1-kilogramske ročke, nato po postopnem napredovanju in pridobivanju moči v rokah lahko preidete na težje. Dvigovanje teh uteži je odlično za kurjenje maščobe na notranji strani nadlahti, ki jih boste tako lahko vidno učvrstili in se znebili povešenih rok.

maščoba na rokah1

Za vse ljubitelje dobre kardio vadbe zdaj po ugodnih cenah

Če spadate med tiste, ki že dolgo sanjajo o tem, da bi imeli doma lastno vadbeno napravo, pa jih od tega odvrača predvsem misel na previsoko ceno, potem boste veseli novice, da ni nujno, da vas bo kakovostna veslaška naprava stala najmanj tisočaka. Na voljo so tudi po kar dvakrat nižji ceni!

Kompaktna in cenovno ugodna veslaška naprava vam je zdaj na voljo za zgolj nekaj več kot štiristo evrov. Zdaj boste lahko popolnoma spremenili svoj dosedanji življenjski slog oziroma mu boste dodali manjkajočo dimenzijo. Ne le da boste pri takšni vadbi aktivirali vse velike mišice v enem samem tekočem gibu, ampak boste lahko budno spremljali svoj napredek pri izgubi kalorij.

Zakaj je takšna kardio vadba bolj učinkovita od teka?

Če pri teku tečete samo po ravnem oziroma vsakič tečete po enakem terenu, bodo aktivirane samo določene mišice. Pri tem pa tiste, ki se ne bodo aktivirale, lahko ostanejo slabše razvite. Sodobna veslaška naprava, ki uporablja osemstopenjski magnetni upor, omogoča enostavno nastavljanje različnih stopenj intenzivnosti upora. Tako boste s spreminjanjem upora vplivali na aktivacijo različnih skupin mišic.

Danes je pričakovano, da je vsaka kakovostna veslaška naprava opremljena s preprostim LCD monitorjem, prek katerega lahko med vadbo odčitavate vse najpomembnejše povratne informacije. Pod konzolo je običajno tudi nosilec za tablični računalnik, ki ga lahko priključite in tako lahko združite skrb za zdravje z zabavo.

Uporabnost in praktičnost v enem

Ker je običajna veslaška naprava v povprečju precej dolga, je zelo pomembno, da jo lahko po uporabi zložite in pospravite. Izberite takšno, ki omogoča hitro zlaganje, saj si verjetno ne želite po dobri vadbi še ukvarjati z razstavljanjem in iskanjem prostora, kamor jo boste spravili. Pred nakupom se zato dobro pozanimajte o dejanskih dimenzijah in možnostih shranjevanja.

Če ste uspeli najti takšno, ki omogoča hitro in preprosto zložljivost, preverite, da njena sposobnost zlaganja ne bo vplivala na samo vzdržljivost aparata, saj mora biti vsaka visokokakovostna veslaška naprava ustrezno testirana.

Enostavno premikanje po prostoru

V primerih, ko ne želite vedno trenirati na istem mestu, in bi želeli ta edinstveni pripomoček za izgubo teže preizkusiti še v drugem prostoru, ga boste enostavno premaknili s pomočjo transportnih koles. Poleg kompaktnosti, je namreč izredno pomembna tudi premičnost. Ta je omogočena preko velike tirnice, izdelane iz aluminija.

Zmogljiva in kompaktna veslaška naprava pa vam mora biti tudi udobna, saj vam v nasprotnem primeru med vadbo lahko povzroči precej nevšečnosti. Za udobje bo učinkovito poskrbel ergonomsko oblikovan sedež, ki vam bo zagotovil gladko in tekoče veslanje.